2023-09-11 09:28Pressmeddelande

Lidköpings första arkitekturdagar

Stadsvy över LidköpingStadsvy över Lidköping

18-23 september är det dags för Lidköpings första Arkitekturdagar. En vecka som sätter stadens byggda miljö i strålkastarljuset.

Mellan den 18:e och 23:e september kommer staden fyllas med aktiviteter såsom inspirerande föreläsningar, guidade turer och en spännande arkitekturverkstad som är öppen för både unga och gamla. Syftet med dagarna är att väcka engagemang och inspirera kring det byggda i staden. 

Kommunen växer och det som byggs ska bidra till att stärka Lidköpings identitet och värde. Arkitekturdagarna är en del i arbetet med att ta fram riktlinjer för arkitektur och gestaltning. Vi vill starta ett samtal om vårt Lidköping idag och i framtiden och till vilka värden vi vill värna och utveckla, berättar planstrateg Maria Nordqvist.

Mark Isitt, känd från Grand design, gästar Lidköping

Lidköping har mycket att erbjuda, och Arkitekturdagar 2023 är den perfekta chansen att utforska stadens arkitektur och byggda miljö.

Under veckan slår Rådhuset upp dörrarna med utställning och barnens verkstad. Kommunens arkitekter finns på plats för en öppen dialog om stadens framtida utformning.

Vi är också stolta över att presentera en av våra huvudtalare, ingen mindre än Mark Isitt, känd från ”Grand design”. Mark kommer att dela med sig av sina insikter om betydelsen av miljöerna som omger oss och om Lidköpings värden och utmaningar.

Mer information om arkitekturdagarna och programmet finns på: lidkoping.se/arkitekturdagar


Om Lidköpings kommun

Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.


Kontaktpersoner

Planstrateg
Maria Nordqvist