2023-09-20 07:58Pressmeddelande

Lidköping ökar 52 placeringar i Svenskt Näringslivs rankinglista

Lidköping, evenemang "Hjulafton"Lidköping, evenemang "Hjulafton"

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en enkätundersökning till sina medlemmar runt om i Sverige. Resultatet presenteras varje höst och den 20 september var det dags för årets resultat. Glädjande lyfter nu Lidköpings kommun från tidigare bottenplacering och landar in 52 placeringar bättre än förra året. Lidköping finns nu på plats 220 av Sveriges totalt 290 kommuner. Placeringen för år 2022 var 272.

 

-Vi är glada att trenden nu vänt tydligt! Våra ansträngningar att skapa en bättre dialog med näringslivet har givit resultat. Vi är långt ifrån nöjda, men har nu påbörjat resan uppåt i listan, säger Anna Sundbom, chef Område näringsliv Lidköpings kommun.

Det är dock viktigt att veta att detta är en attitydundersökning där man svarar på frågor oavsett om man haft kontakt med kommunen under det senaste året eller inte.

-Det finns flera sådana här mätningar och för oss är det viktigt att även arbeta med undersökningar där man mäter resultatet från de som varit i faktisk kontakt med kommunen, en sådan så kallad ”nöjd-kund-index”-undersökning, NKI. Här har Lidköping ett NKI på 76 vilket räknas som ett högt resultat.

Men oavsett resultaten i dessa undersökningar så kan vi glädjande nog se att i praktiken är Lidköping en fortsatt attraktiv etableringsort för företag, inte minst utifrån Lantmännens miljardinvestering senast och ett högt tryck på handelsområdet Kartåsen.

-Vi har så mycket spännande på gång i Lidköpings kommun och en bra dialog med näringslivet, säger Anna Sundbom.

Läs mer om undersökningen här: Lidköping (foretagsklimat.se)


Om Lidköpings kommun

Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.