2022-07-05 17:30Pressmeddelande

Lidköping - Årets superkommun

Lidköping - Årets superkommunLidköping - Årets superkommun

Lidköpings kommun - Årets superkommun enligt tidningen Dagens Samhälle

Tidskriften, som bevakar de mest brännande frågorna för beslutsfattare i kommuner och regioner i Sverige, presenterade i dag Lidköpings kommun som stolt vinnare och vi tar ödmjukt emot denna ära med glädje och stolthet!

Det är sjunde gången som Dagens Samhälle genomför Årets superkommun och numera ingår 142 mätvärden fördelat över 18 kategorier. Lidköping hamnar alltså på första plats i kategorin Mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner.

- Visst är det fantastiskt. Årets superkommun! Vi vet ju att vår kommun är fantastisk och att vi har engagerade och drivna invånare, men det är ändå något speciellt att få ett sådant fint kvitto på att vi är på rätt väg, säger Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör i Lidköping.

I Dagens Samhälles rankning sticker Lidköping framför allt ut med en god barnomsorg och äldreomsorg, bra ekonomi och arbetsmarknad, samt ett allt bättre kulturliv och fina fritidsmöjligheter. Här kan du läsa mer om vad som ligger bakom bedömningskriterierna: Det avgör om din kommun blir en Superkommun - Dagens Samhälle (dagenssamhalle.se)


Om Lidköpings kommun

Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.


Kontaktpersoner

Michael Malmborg
Kommunikationschef
Michael Malmborg