2022-08-22 11:26Pressmeddelande

Isabella Lundgren nästa artist till Musik på Slott och Herresäten

Isabella Lundgren Foto: Elvira GlanteIsabella Lundgren Foto: Elvira Glante

Den 26 augusti kommer Isabella Lundgren - en artist i världsklass och en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor till Källstorps egendom. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att trollbinda sin publik.

Hon har grammisnominerats och belönats med ett otal priser och stipendier. 2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

2019 släppte Isabella Lundgren det kritikerrosade albumet ”Out of the Bell Jar”, en hyllning till hennes inspiratör och vägvisare i sånglyrik: nobelpristagaren Bob Dylan. Isabella är nu aktuell med albumet: ”Look for the Silver Lining”, en skiva med tidlösa, romantiska sånger från den Amerikanska Sångboken, samt med en hyllningskonsert till Judy Garland som föddes för 100 år den 2022.

Ovan regnbågen hade premiär den 10 juni på Konserthuset i Stockholm, där Isabella får sällskap av Kungliga Filharmonikerna, och tas på turné under hösten tillsammans med jazztrio. Isabella spelar ordinarie med sina vapendragare Carl Bagge – piano, Niklas Fernqvist – bas, och Daniel Fredriksson – trummor.

Den 26 augusti ger hon en nära och personlig konsert på Källstorps egendom.


Om Lidköpings kommun

Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.

Kontaktpersoner

Kultursekreterare
Helene Nilsson