2024-06-10 10:06Pressmeddelande

Invigning av Framnäs strandpark 11 juni

Visionsbild: Liljewall arkitekterVisionsbild: Liljewall arkitekter

Den 11 juni invigs Framnäs strandpark för alla som längtat efter ett mer sjönära liv. Här välkomnas alla badsugna till en helt ny sandstrand. En vacker strandparksmiljö med bryggor och spångar bjuder in till upptäcktsfärder och stunder för rekreation. Äntligen kan vi öppna området igen och allmänheten är varmt välkomna att fylla platsen med liv!

De centrala delarna av Lidköping har alltför länge saknat en tydligare förbindelse med vattnet. Genom att nu börja förverkligandet av Framnäs – blir området ett svar på alla önskningar om att föra staden närmare vattnet, vi blir - Lidköping vid Vänern - på riktigt.

Redan till våren 2025 kommer strandpromenaden att kompletteras med en brygga för bad på djupare vatten samt en lång pir där kronan på verket blir konstverket Hold. Längre fram planeras även för sjönära bostäder i området.

Invigningsprogram 11 juni
17.00 Framnäs strandpark invigs av kommunstyrelsens ordförande Bertil Jonsson.
17.30 Underhållning med Lidköpings barnfavoriter Jecko & Jessie
18.15 Glass till alla barn! (Så långt lagret räcker)

Mellan klockan 17.00 - 19.00 bjuder vi också på många roliga aktiviteter. Bland annat kan du upptäcka naturen med Vänermuseet vid upplevelsestationen Hållplats Vänern. Provsitt maskinerna som bygger Framnäs strandpark, prova på kajak, lek på den nya fina stranden och ta ett dopp i det blå!


Om Lidköpings kommun

Du kanske känner oss som Lidköping vid Vänern, porslinsstaden, motorstaden, fikastaden eller bandystaden? Vi är stolta över att vara en plats med stor bredd. Lidköping finns på vackra västgötaslätten och har en 22 mil lång kust med magiska badplatser och hundratals öar. I vår stad finns även en handelstradition som sträcker sig över 350 år tillbaka i tiden. Än idag är Lidköping en viktig mötesplats. Lidköping är en välkomnande och hållbar kommun. Vi är ungefär 40 000 personer som bor här och vårt mål är att vara 45 000 invånare år 2030. I Lidköpings kommun arbetar ungefär 4 300 medarbetare, det gör oss till kommunens största arbetsgivare. Till oss ska du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Välkommen!


Kontaktpersoner

Projektledare
Ronnie Hollsten