Med Supermanprojektet föreläser Andreas Jonsson om självkänsla, utanförskap och om önskan om att passa in i ett sammanhang.
Andreas Jonsson är initiativtagare till ”Supermanprojektet”, vilket innebär att han åker runt till skolor, föreningsliv och arbetsplatser och föreläser om mobbning, självkänsla och attityd. Denna gång kommer han med föreläsningen ”Vad händer om bollen inte är rund?”. Föreläsningen handlar om alla människors lika värde, och handlar om självkänsla, utanförskap, önskan om att passa in i ett sammanhang och resan till att komma ut som den man egentligen är – att vara sig själv till hundra procent.
- Andreas Jonsson är mycket inspirerande och pratar om mycket viktiga saker som alla borde ta chansen att ta del av, säger Anna Gunnarsson, kulturproducent på KulturBruket vid Lidköpings kommun.
Innan föreläsningen börjar kan besökarna komma till det öppna mingeltorg där det bjuds fika samt ger dig möjlighet att träffa viktiga organisationer och personer som kan lotsa och svara på frågor. På plats finns Brottsofferjouren, Fältverksamheten, Ungdomsmottagningen, Rådgivningscenter och Sockerbrukets Ungdomsverksamhet. Här har den besökande även möjlighet att pärla till föreningen Supermansprojektet armband, ”Make The Change”.
Tid och plats: 13 oktober klockan 18:30-19:45, KulturBruket, Sockerbruksgatan 1. Mingeltorg klockan 17:30-18:30.
Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.