För tredje gången får Lidköpings stadsbibliotek besök av Bengt Knutsson, orientalist och docent i semitiska språk med rötter i Sunnersberg.
För två år sedan förläste Bengt Knutsson om arabiska visdomsord inför fullsatt lokal. Ämnet denna gång är samma som titeln på hans senaste bok: Mitt Jerusalem, en svensk orientalist bland judar och araber.
Till skillnad från allt i dagens nyhetsflöde om konflikter mellan judar och araber får vi på onsdag kväll ta del av livslång vänskap mellan judar och araber. Bengt Knutsson har också en säregen förmåga att kombinera det högstämda, heliga med det humoristiska, burleska.
Bengt Knutsson som levt större delen av sitt liv i Orienten berättar minnen och dråpliga episoder från sin tid som Direktor för Svenska Teologiska Institutet i Jerusalem.
Tid och plats:
Onsdag 25 februari 18:30 i Stadsbiblioteket i Lidköping.
Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.