2024-09-04 07:10Pressmeddelande

Ett rikt liv - Lidköping har ett nytt platsvarumärke

Platsvarumärke Lidköping

Du kanske redan har sett logotypen, mönstret i form av ett L eller kanske hört om ett rikt liv? Lidköpings nya platsvarumärke har redan börjat synas på stan och nu finns varumärkesplattformen och den visuella profilen för alla att ta del av.  

- Målet är att ytterligare stärka Lidköpings position som en attraktiv plats att bo, besöka och verka på. Det i sin tur ger möjligheter till att utveckla och investera i den kommunala välfärden, säger Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör Lidköpings kommun. 

Platsvarumärket ägs av alla som bor och verkar i Lidköping. Nu tar vi gemensamt sikte mot att berätta om vår händelserika, framgångsrika och idérika plats!  

Genom att göra Lidköpings varumärke som plats starkare kan vi locka fler människor att flytta hit, besöka staden och starta företag. Ett starkt varumärke gör att fler får en positiv bild av Lidköping, vilket i sin tur gör det enklare att attrahera nya invånare, företag och besökare. Detta gynnar både näringslivet, föreningar och andra organisationer.  

Vem äger platsvarumärket? 

Lidköpings kommun driver platsvarumärkesarbetet i samarbete med bland annat Destination Läckö-Kinnekulle. Bilden av Lidköping och platsvarumärket ägs och kan användas av alla oss som lever och verkar på platsen. Tillsammans skapar vi bilden av Lidköping. 

Hur genomfördes arbetet för att ta fram ett nytt platsvarumärke? 

Innan vi skapade det nya platsvarumärket gjorde vi en omfattande undersökning för att förstå vad våra invånare och besökare runt om i landet tycker om Lidköping. Vi har särskilt lyssnat på ungdomar mellan 15 och 30 år, samt fått värdefulla insikter från näringslivet och föreningar genom fokusgrupper. Dessa idéer och åsikter har hjälpt oss att skapa vår varumärkesplattform och visuella identitet. 

Läs mer om Lidköpings nya platsvarumärke på: lidkoping.se/platsvarumarke


Om Lidköpings kommun

Du kanske känner oss som Lidköping vid Vänern, porslinsstaden, motorstaden, fikastaden eller bandystaden? Vi är stolta över att vara en plats med stor bredd. Lidköping finns på vackra västgötaslätten och har en 22 mil lång kust med magiska badplatser och hundratals öar. I vår stad finns även en handelstradition som sträcker sig över 350 år tillbaka i tiden. Än idag är Lidköping en viktig mötesplats. Lidköping är en välkomnande och hållbar kommun. Vi är ungefär 40 000 personer som bor här och vårt mål är att vara 45 000 invånare år 2030. I Lidköpings kommun arbetar ungefär 4 300 medarbetare, det gör oss till Lidköpings största arbetsgivare. Till oss ska du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du på besök, driver näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet - här kan du leva ett rikt liv! Välkommen!


Kontaktpersoner

Michael Malmborg
Kommunikationschef
Michael Malmborg
Cecilia Gustafsson Lagergren
Platsmarknadsförare med inriktning talangattraktion
Cecilia Gustafsson Lagergren