2024-02-29 14:28Pressmeddelande

Dialog och tillgänglighet - nycklar till ett bra samarbete

Uppdukat bord med tallrikar och glas.

Skövdes krögare är eniga om vad som är grunden för ett lyckat samarbete med Tillståndsenheten I Samverkan (TIS) Lidköpings kommun, som från och med 1 januari ansvarar för handläggning och tillsyn i Skövde kommun.  

Samverkan inleddes med att alkohol- och tobakshandläggarna Filip Eskilsson och Annica Bringsved bjöd in Skövdes krögare för ett uppstartsmöte kring ett nytt arbetssätt gällande handläggning och tillsyn i Skövde kommun.  

 Syftet med mötet var att ge det nya samarbetet bästa möjliga start och skapa samsyn om arbetet framåt tillsammans med krögarna i Skövde. Vi kommer nu att göra besök i alla verksamheter för att gå igenom beslut och serveringsytor samt prata om de frågeställningar som finns. Goda relationer, tillgänglighet och förståelse för varandras roller är viktigt för oss. Vi vill ”hjälpa att göra rätt”, och det ska vara en självklarhet att kontakta oss när man undrar över något. säger Filip Eskilsson, ansvarig alkohol- och tobakshandläggare för Skövde kommun.  

 Från Skövde kommun deltog Jonas Isacson, Näringslivsutvecklare  

Under mötet hade man en bra dialog och kom fram till att 2024 kommer att bli ett år då man lär känna varandra. Genom förståelse och samarbete utvecklar vi varandras verksamheter. 

 Bland de inbjudna krögarna fanns representanter för Husaren och Bogrens Salonger. 

 Vi har haft en otroligt kompetent alkoholhandläggare innan som varit sida vid sida med oss i många år. Det är stora skor att fylla, men förmodligen nyttigt med lite förändring. Jag tycker att känslan efter mötet är bra och jag uppskattar att dem tar sig tid att komma ut till krogarna, prata samt diskutera funderingar och frågor med oss. Har en positiv syn på det framtida arbetet tillsammans, säger Mirella Johansson, Bogrens Salonger.

Som ny krögare i stan såg vi fram emot krogmötet och få träffa Filip och Annica samt våra branschkollegor i Skövde. Mötet var informativt och personligen har jag redan fått en väldigt positiv bild av Filips arbetssätt. Lagar och regler kring alkoholförsäljning kan oftast tolkas på olika sätt, det är därför väldigt viktigt att fokus läggs på samarbetet och dialogen i frågor som inte alltid är självklara och det är vi alla överens om, säger Robin Yacob, Husaren.

Fakta: Skövde kommun har from 2024 gått in i samverkan tillsammans med 15 andra kommuner där Lidköping är värdkommun. Tillståndsenheten I Samverkan (TIS) ansvarar för tillsyn och handläggning som omfattar alkohollagen, lag om tobak och liknande produkter, tobaksfria nikotinprodukter och lag om vissa receptfria läkemedel.  


Om Lidköpings kommun

Du kanske känner oss som Lidköping vid Vänern, porslinsstaden, motorstaden, fikastaden eller bandystaden? Vi är stolta över att vara en plats med stor bredd. Lidköping finns på vackra västgötaslätten och har en 22 mil lång kust med magiska badplatser och hundratals öar. I vår stad finns även en handelstradition som sträcker sig över 350 år tillbaka i tiden. Än idag är Lidköping en viktig mötesplats. Lidköping är en välkomnande och hållbar kommun. Vi är ungefär 40 000 personer som bor här och vårt mål är att vara 45 000 invånare år 2030. I Lidköpings kommun arbetar ungefär 4 300 medarbetare, det gör oss till kommunens största arbetsgivare. Till oss ska du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Välkommen!


Kontaktpersoner

Mona Wrethman
Miljö- och hälsoskyddschef
Mona Wrethman