2022-11-24 13:25Nyheter

Nyårsfirande på Nya stadens torg i Lidköping 2022

Nyårsfirande på Nya stadens torg 2022Nyårsfirande på Nya stadens torg 2022

Efter att nyårsfirandet 2021 i sista stund fick ställa om ser vi nu äntligen fram mot 2022 års firande där både lasermapping och lasershow får komma till sin rätt.

Temat för årets firande är Lidköping 575 år med avgörande händelser, viktiga epoker och för staden specifika miljöer som valts ut som en sammanfattning av stadens historia. Lasermapping är ett sätt att måla bilder och skriva text på stora ytor med laserljus, som i detta fall kommer projiceras mot rådhusets fasad. Musiker och producent Ulf Söderberg har ljudsatt den historiska berättelsen för att förstärka upplevelsen ytterligare.

Därefter blir det nedräkning till tolvslaget som följs av en spektakulär lasershow till musik som avrundar firandet av nyåret 2022 på Nya stadens torg.

Andra chansen: För att ge alla möjligheten att se lasershowen så kommer den även genomföras på Nyårsdagen kl 17.00.

- Att väva ihop den lågmälda historiebeskrivningen med en fantastisk lasershow blir en dynamisk och häftig upplevelse som jag tycker alla som kan ska ta chansen att uppleva,  säger kultursamordnare Martin Wahlqvist.


Om Lidköpings kommun

Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.

Kontaktpersoner

Kommunikatör
Mikael Ingebäck