Programmet, som antogs i kommunfullmäktige i slutet på oktober, går i korthet ut på att lyfta viktiga faktorer och utvecklingsområden för att hålla rätt takt i bostadsbyggandet. Som utgångspunkt i kommunens mål, att växa till 45 000 invånare 2030, behöver cirka 200 bostäder byggas varje år.
Att fler bostäder behövs är inget nytt men analysen visar att det är boende nära centrum, boende för äldre och närheten till vatten som efterfrågas i störst utsträckning.
En rapport gällande bostäder i klara detaljplaner, byggstartade bostäder och färdigställda bostäder kommer att tas fram varje år. Förra årets siffror finner du på bilden nedan.
För att se dagsaktuell information om hur detaljplanearbetet ser ut nu kan du klicka på bilden nedanför.
Bostadsförsörjningsprogrammet i sin helhet finns här.
Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.