2022-06-22 07:49Nyheter

Lidköpings 575-årsfirande är nu officiellt över och avslutades med lyckad Sommarfest

Trots lite ostadigt väder inledningsvis fylldes dansgolvet på Nya Stadens torg av dansande par när Sannex inledde Sommarfesten under torsdagen. Det blev en mycket fin kväll med besökare både från Lidköping men också tillresta från andra orter. Fredagens konserter med Henrik Nyblom, Björn Holmgren och Cherrie genomfördes under lite regnigare förhållanden men trots det slöt en relativt stor publik upp vid scenen och då speciellt många ungdomar.

- Vi kan se tillbaka på en lyckad fest och höjdpunkten tycker jag var att det kom så mycket ungdomar. Ja med tanke på att vi haft dom lite extra i tankarna när programmet sattes ihop, säger Hanna Reidmar, kultursamordnare Lidköpings kommun.

Lördagens teman - barnaktiviteter och sjöfart - drog många besökare. Mellbygatan fylldes av barnaktiviteter såsom ansiktsmålning, skapande verksamhet, minibibliotek och dansföreställning. Massor av barn kom till barnområdet. Under temat sjöfart höll skeppet Mina öppet och kommunen var på plats för att berätta om den framtida utvecklingen av hamnen och vad kommunen gör för att främja sjöfart och näringsliv samtidigt som staden ska bli än mer attraktivt för invånaren, besökaren och för nya invånare.

Bengt-Göran Nilsson, planarkitekt, och Martin Björklund, trafikplanerare, bemannade kommunens del av ett tält där även Vänerhamn, Thunbolaget och Sjöräddningssällskapet fanns på plats.

- Vi hade alla många nyfikna besökare och intressanta samtal vid våra montrar under dagen. Vi från kommunen tycker det är kul att komma ut och få träffa de vi jobbar för, säger Bengt-Göran Nilsson, planarkitekt. 

- Vi fick de där tre händelserika och glädjefyllda dagarna vi hoppats på, säger Andrea Johansson, evenemangsansvarig Destination Läckö-Kinnekulle.

Ett stort tack till alla er som varit involverade i skapandet av arrangemanget, inte minst alla ni inom närings- och föreningslivet. Tack även till alla er besökare som gjorde festen så fin och minnesvärd genom att delta i festligheterna!


Om Lidköpings kommun

Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.