Nu är stråket mellan fastigheterna Gjuteriet och Sibirien - en sträcka på cirka 250 meter - klar vad gäller ny markbeläggning och visuella inslag. Bland annat har nya sittplatser och rekreationsytor skapats. Spännande belysning är också installerad. Likaså ny växtlighet.
Syftet med förlängningen är att den centrala stadsdelen knyts ihop med Rörstrandsområdet men även för att öppna upp stadens närhet till Vänern och dess vatten.
– Slutresultatet uppfyllde visionen vi hade i det här delprojektet. Förhoppningen är att även allmänheten tycker att det blivit en förbättring, säger Per Westerlind, processledare för stadsutveckling i Lidköpings kommun.
Arbetet som påbörjades i början på året är en del det fleråriga projektet Stadskärnan utveckling. Projektet går ut på att genom flera separata insatser skapa en genomtänkt förbättring och utveckling för stadskärnan.
Det kan likväl handla om visuella förbättringar såsom tekniska och ren modernisering. Insatserna planeras av Samhällsbyggnads Plan och Trafik-enhet och genomförs sedan allteftersom politiken tagit erforderliga beslut.
– Det här arbetet var den andra av tre etapper på den aktuella sträckan. John Hedins plats var först ut att omarbetas och den blev klar förra året. Den sista och tredje delen är den som binder ihop John Hedins plats med den nyligen klara sträckan mellan Gjuteriet och Sibirien. Det arbetet kommer att påbörjas efter årsskiftet, avslutar Per.
Vår vision: Lidköping, en välkomnande och hållbar kommun. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. En välkomnande och hållbar kommun. Vad innebär det egentligen? För oss i Lidköping är steget från vision till verklighet inte långt. Vi lever ungefär som vi alltid har gjort, nära vattnet, jorden och varandra. Det nya är nog mest att vi satt ord på hur och vad vi vill vara. Det är inte oviktigt i en tid av snabba samhällsförändringar, globalisering och miljöhot. Lidköping är helt enkelt en kommun där du alltid ska känna dig välkommen oavsett om du turistar, vill driva näringsverksamhet eller slå dig ner här för resten av livet. Det är ett synsätt som inte bara präglar kommunens verksamheter, utan också delas av oss som bor här. I Lidköping tycker vi om att träffas, diskutera och utbyta tankar. Hur ska man annars förklara att en stad av vår storlek har över 30 kaféer? Så var det det här med hållbarhet. Snart sagt varje kommun och företag säger sig verka för en långsiktigt hållbar utveckling. Det är fantastiskt att så många drar åt samma håll. Men det är också helt nödvändigt för att kommande generationer ska kunna få ett lika gott liv som vi har idag.