2021-12-14 05:10Pressmeddelande

Leopard förlag släpper nytt digitalt format

Ljuddokumentären gör sitt intåg! 

I det dramatiserade samtalet mellan Ali Esbati och Moa Elf Karlén (förlagschef på Leopard förlag) får vi lyssna till Esbati som med egna ord berättar om vad som egentligen skedde den där ödesdigra dagen på Utøya då Anders Behring Breivik i en överlagd politisk handling sköt 69 människor till döds. Men vad är ett dramatiserat samtal? Och finns det inte redan en ljudbok? 

I Efter Utøya introducerar Leopard förlag ett helt nytt ljudformat som till skillnad från ljudboken kombinerar dramat med författarsamtalet på ett effektfullt sätt. Vi får inte bara lyssna till Esbatis berättelse men också höra den på ett nytt sätt, med miljömålande bakgrundsljud som levandegör det smärtsamma samtalet och sätter händelserna på Utøya i ett nytt sammanhang och en ny kontext. 

Baserad på boken Man kan fly en galning men inte gömma sig för ett samhälle: 10 år efter Utøya, reflekterar Esbati och Elf Karlén i denna ljuddokumentär kring samhällsförändringen som banade väg för attacken och framför allt – det skrämmande i den förändring som uteblev efter dådet. 

Lyssna till ett starkt och tankeväckande samtal kring integration, identitet och den politiska debattens förändring i detta nya ljudformat där författaren står i centrum.

Efter Utøya - ljuddokumentären är tillgänglig på alla ljudboksportaler samt bibliotek med släppdatum den 26 December. Om Leopard förlag

Leopard förlag ger ut böcker med inriktning på reportage, debatt, historia och populärvetenskap, samt skönlitteratur, företrädesvis från Afrika och Asien. Vi tror att böcker är ett oöverträffat sätt att förstå andra människor och vi vill att vår utgivning ska spegla samhällsutvecklingen i Sverige och i världen. Bland våra författare finns namn som Henning Mankell, Edward Snowden, Mattias Gardell, Pierre Schori, Susan Faludi, Maria-Pia Boëthius, Maryse Condé, Assia Djebar och Lo Kauppi.