2023-05-02 14:14Pressmeddelande

Välkommen till New Sound Made 2023

Tecknad affisch till New Sound Made 2023Affisch New Sound Made 2023

New Sound Made 2023

Välkomna våren med värmande toner från framtidens jazzgeneration!

Den ljuva vårdoften hänger lätt i luften, den sista snön har precis töat bort och människor börjar ta sig ut ur sina vinterhushåll. Våren är här. Det må vara våren som de flesta längtat efter den senaste tiden, men på Kungl. Musikhögskolan längtar vi efter något annat, nämligen en av Sveriges största jazzfestivaler. Den närmar sig lika fort som knoppar brister: New Sound Made.

Den 4 till 6 maj får vi äntligen träffas igen på Kungl. Musikhögskolan där jazzfestivalen äger rum. Utbudet på jazz kommer sällan vara större då hela 43 akter från den framtida jazzgenerations musik kommer att fylla salarna med varma toner.

– Den mesta av musiken på New Sound Made speglar studenternas egen fria vilja att uttrycka sig. De flesta har valt att komponera egen musik eller att jobba med att utveckla formatet för sin musik. Så djupt glädjande, tycker jag, att denna generation av musiker väljer att utveckla sitt personliga konstnärliga uttryck, säger Lina Nyberg, sångerska och lärare på KMH.

Den som vill kan stå här och med metaforer, liknelser och allegorier försöka beskriva hur musiken på årets festival kommer att upplevas. Men för att få den sanna upplevelsen måste man uppleva musiken i stunden.

Varmt välkomen!

 

Läs mer om festivalen här:

https://www.kmh.se/konserter---evenemang/alla/new-sound-made-2023.html

 


Om Kungl. Musikhögskolan (KMH)

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) utbildar musiker och musiklärare på högsta internationella nivå. KMH verkar med anor från 1771 det musikaliska arvet förvaltas i samklang med en ständig utveckling framåt. Vi utbildar cirka 1300 studenter om året inom bland annat folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion samt olika lärarutbildningar med inriktning musik. Vi har ett särskilt uppdrag att ge utbildningar i orkester- och kördirigering, elektroakustisk komposition och pianostämning. På musikhögskolan bedrivs även konstnärlig och vetenskaplig forskning. Med vår forskarutbildning utbildar vi bland annat i musikterapi och deltar i omfattande konstnärliga och pedagogiska forsknings- och utvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Med 350-400 egna konserter och andra evenemang varje år är KMH en av Stockholms större konsertarrangörer


Kontaktpersoner

Ida Petri Kinner
Digital kommunikatör
Ida Petri Kinner