2015-02-05 11:47Pressmeddelande

Tioårsjubileum för Kammarmusikfestivalen Kom & Hör i Stockholm 11-15 februari!

null

Fem dagar - sjutton konserter. Vi talar om tioårsjubileum för Kammarmusikfestivalen Kom & Hör 2015!

För tionde året arrangerar över 80 studenter på Kungliga Musikhögskolan (KMH) en av Sveriges största festivaler för kammarmusik. Så sätt guldkant på tillvaron och låt dig underhållas av stråkar, blåsare, pianister, slagverkare och sångare i Stockholm 11-15 februari!

Under festivalens intensiva dagar framför landets mest lovande musikaliska talanger verk från renässansen fram till våra dagar – däribland nyskriven musik av nuvarande och tidigare kompositionsstudenter vid KMH.

Festivalen erbjuder konserter med många smaker och dofter: lunch- och kvällskonserter i olika miljöer: blåsensembler, stråkkvartetter, barockensembler, pianokvintetter och mycket mer!

Det finns något just för dig! Passa på att uppleva musik i kammarformat: ett fåtal musiker, en lyhörd dialog och en inbjudan till lyssnaren att vara nära musiken.

Tre frågor till en av de medverkande musikerna – Iveta Calite, masterstudent i klassiskt piano vid KMH:

Vad är kammarmusik för dig?

– För mig kammarmusik är det närmaste, mest intima sättet att utöva musik. Det är en berättelse där alla har sin egen tydlig röst och ändå lyckas vi skapa något som inte kan delas upp i delar. Kammarmusik har kraften att förena musikerna och publiken med alldeles speciella band - som att ha samma själ för ett ögonblick.

Hur tror du kammarmusiken kommer att se ut om 40 år?

– Jag är gärna mycket positiv och säger att om den klassisk musiken överlever det här århundradet - så kommer kammarmusiken att göra det också. Så länge det finns nya kompositörer som kommer att vara villiga att skriva för oss – musikerna!

Vad vill du se mer av på dagens scener?

– Samarbete mellan olika former av konst och musik är något som vi fortfarande kan jobba mera med. Och att vara mindre konservativa i vårt val av repertoar.

Kom & Hör - musik som berör!

FRI ENTRÉ!

Lunch- och kvällskonserter med anslutande servering av mat och dryck

www.kmh.se/kohfestival

www.facebook.com/KoHfestival

#kohfestival   #kmhstockholm

Kontakt:
Professor Stefan Bojsten, konstnärligt ansvarig

stefan.bojsten@kmh.se

tel. 070-870 06 


Om Kungl. Musikhögskolan (KMH)

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är Sveriges enda fristående statliga högskola för högre musikutbildning. KMH utbildar cirka 1300 studenter om året inom bl. a. folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion samt olika lärarutbildningar med inriktning musik. KMH har särskilt uppdrag att ge utbildningar i orkester- och kördirigering, elektroakustisk komposition och pianostämning. KMH bedriver även konstnärlig och vetenskaplig forskning och forskarutbildning, utbildar i bl. a. musikterapi, och deltar i omfattande konstnärliga och pedagogiska forsknings- och utvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Med 350-400 egna konserter och andra evenemang varje år är KMH en av Stockholms större konsertarrangörer.


Kontaktpersoner

Emilie Lidgard
Koordinator för samverkan och innovation
Emilie Lidgard
Henrik Frisk
Prorektor på KMH och professor i musik
Henrik Frisk
Johannes Landgren
Tf. Rektor/Vice Chancellor
Johannes Landgren
Per Sjöberg
Konsert- och eventproducent
Per Sjöberg
Lektor i arbetsplatsförlagt lärande
Anna Backman Bister
Sven Ahlbäck
Professor i svensk folkmusik
Sven Ahlbäck
Eva Bojner Horwitz
Professor i musik och hälsa
Eva Bojner Horwitz
Ida Petri Kinner
Digital kommunikatör
Ida Petri Kinner
Marie Halling
Chef för samverkansavdelningen
Marie Halling