2015-03-04 09:55Pressmeddelande

Minifestival med examenskonserter i jazz på Kungl. Musikhögskolan

null

Det är fortfarande ett par månader kvar till Kungl. Musikhögskolans årliga jazzfestival "New Sound Made". Men redan nu får vi möta sju av KMH:s jazzstudenter, när de presenterar sig i helfigur i var sin examenskonsert. Vi lovar spännande och varierad musik – i olika kombinationer med många med- och gästmusiker!

Konserterna äger rum på KMH, Lidingövägen 12 i Stockholm, om inget annat anges.

Fri entré!

onsdag 4 mars 19:00  
Felix Fraternity: Felix Tvedegaard Heim, trummor med band
Bandet är Felix debut som bandledare och kompositör. Lyriska melodier och färgrika harmonier används för att skildra stämningar och känslor där bandmedlemmarnas improvisationer tillför låtarna uforutsägbara spänningskurvor.

torsdag 5 mars 19:00 
"For the Remains": Ludvig Eriksson, kontrabas
Konserten kommer till stor del att bestå av Ludvigs egna kompositioner. Med jazzen som grundstomme har han hämtat inspiration från en rad olika musikstilar och genres. Målet har varit att skapa kompositioner där arrangerade ensemblepartier blandas med friare improviserade inslag.

fredag 6 mars 19:00 
Tell Tales: Oskar Alex, elbas och Arvid Ingberg, trombon
Ett sjumannaband som tar sig an ny musik skriven tillsammans av de båda blivande kandidaterna. Syftet har varit att utvecklas genom att jobba ihop under hela processen, och utmana varandra till att bryta invanda mönster och hitta nya uttryck.

måndag 9 mars 20:00  OBS lokalen: Fasching, Kungsgatan 63
Nick Klaman, trumpet
Fem färgstarka musiker från Sverige och Portugal bildar tillsammans Nick Klaman Quintet. Musiken är skriven av trumpetaren Nick Klaman, inspirerad av modern jazz från Skandinavien och New York.

torsdag 19 mars kl. 19:30 
Samuel Muntlin Group
Samuel bjuder på en kväll med egna kompositioner och egna arrangemang på låtar som har haft väldigt stor betydelse för honom i hans musicerande. Hans kompositioner är skrivna för ett 16-mannaband, där han haft äran att få samarbeta med några av Sveriges bästa musiker.

fredag 20 mars 19:00 
Orfeus i stan: Musikdrama med Johannes klassiska jazzorkester
under ledning av Johannes Jareteg, piano
Johannes och hans medmusikanter framför Hilding Rosenbergs effektfulla balettmusik från 1938, arrangerad för allt mellan solopiano och 17-mannaorkester. Genom att låta instrumentalisterna spela rollerna vill Johannes skapa en musikföreställning du kan se och inte bara lyssna på. Konserten kommer även innehålla musik av de Frumerie och Sjostakovitj.

fredag 27 mars 19:00 
Simon Andersson, trummor

Se vidare: www.kmh.se/konserter

Mera information:
Ola Bengtsson, prefekt vid Institutionen för jazz, Kungl. Musikhögskolan (KMH) 
ola.bengtsson@kmh.se, 070-672 70 81

#kmhstockholm

Bild: Samuel Muntlin Group (19/3)


Om Kungl. Musikhögskolan (KMH)

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är Sveriges enda fristående statliga högskola för högre musikutbildning. KMH utbildar cirka 1300 studenter om året inom bl. a. folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion samt olika lärarutbildningar med inriktning musik. KMH har särskilt uppdrag att ge utbildningar i orkester- och kördirigering, elektroakustisk komposition och pianostämning. KMH bedriver även konstnärlig och vetenskaplig forskning och forskarutbildning, utbildar i bl. a. musikterapi, och deltar i omfattande konstnärliga och pedagogiska forsknings- och utvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Med 350-400 egna konserter och andra evenemang varje år är KMH en av Stockholms större konsertarrangörer.


Kontaktpersoner

Emilie Lidgard
Koordinator för samverkan och innovation
Emilie Lidgard
Henrik Frisk
Prorektor på KMH och professor i musik
Henrik Frisk
Johannes Landgren
Tf. Rektor/Vice Chancellor
Johannes Landgren
Per Sjöberg
Konsert- och eventproducent
Per Sjöberg
Lektor i arbetsplatsförlagt lärande
Anna Backman Bister
Sven Ahlbäck
Professor i svensk folkmusik
Sven Ahlbäck
Eva Bojner Horwitz
Professor i musik och hälsa
Eva Bojner Horwitz
Ida Petri Kinner
Digital kommunikatör
Ida Petri Kinner
Marie Halling
Chef för samverkansavdelningen
Marie Halling