2015-08-28 14:10Pressmeddelande

Masterclass med världspianisten Michel Béroff

null

Välkommen att följa två timmars musikaliskt instuderingsarbete på högsta nivå:

Världspianisten Michel Béroff gästar Kungl. Musikhögskolan (KMH) och bjuder in till en öppen masterclass tillsammans med ett antal av KMH:s studenter i klassiskt piano.

Kungl. Musikhögskolan, Lidingövägen 12 i Stockholm
Stora salen
måndag 7/9 kl. 10-12

Pianisten Michel Béroff studerade först i Nancy, nära födelsestaden Épinal i nordöstra Frankrike. Han fortsatte senare sina studier vid Pariskonservatoriet för Yvonne Loriod, som var gift med den franske tonsättaren Olivier Messiaen. En av Béroffs allra första konserter var inom ramen för Olivier Messiaen-tävlingen i Paris 1966 där han vann första pris. Han har sedan dess tillhört de allra främsta uttolkarna av just Messiaen. Men hans repertoar består av mycket mer och sträcker sig från Mozart, Beethoven, Brahms och Schumann till moderna klassiker som Prokofjev, Bartók och Stravinskij.

Under sin långa karriär har han framträtt som solist tillsammans med en rad av vår tids mest hyllade dirigenter. Bland dem återfinns namn som Daniel Barenboim, Leonard Bernstein, Pierre Boulez, Seiji Ozawa, André Previn och många fler. Han ger också ofta recitaler och kammarkonserter tillsammans med musiker som violinisterna Pierre Amoyal och Augustin Dumay, cellisten Lynn Harrell, pianistkollegan Jean-Philippe Collard och sopranen Barbara Hendricks.

Hans diskografi är omfattande. För skivbolaget EMI har han spelat in samtliga verk för piano och orkester av både Prokofjev, Stravinskij och Liszt liksom verk av Messiaen, Schumann, Brahms och Debussy.

I samarbete med Stockholm Piano Festival.


Om Kungl. Musikhögskolan (KMH)

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är Sveriges enda fristående statliga högskola för högre musikutbildning. KMH utbildar cirka 1300 studenter om året inom bl. a. folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion samt olika lärarutbildningar med inriktning musik. KMH har särskilt uppdrag att ge utbildningar i orkester- och kördirigering, elektroakustisk komposition och pianostämning. KMH bedriver även konstnärlig och vetenskaplig forskning och forskarutbildning, utbildar i bl. a. musikterapi, och deltar i omfattande konstnärliga och pedagogiska forsknings- och utvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Med 350-400 egna konserter och andra evenemang varje år är KMH en av Stockholms större konsertarrangörer.


Kontaktpersoner

Emilie Lidgard
Koordinator för samverkan och innovation
Emilie Lidgard
Henrik Frisk
Prorektor på KMH och professor i musik
Henrik Frisk
Johannes Landgren
Tf. Rektor/Vice Chancellor
Johannes Landgren
Per Sjöberg
Konsert- och eventproducent
Per Sjöberg
Lektor i arbetsplatsförlagt lärande
Anna Backman Bister
Sven Ahlbäck
Professor i svensk folkmusik
Sven Ahlbäck
Eva Bojner Horwitz
Professor i musik och hälsa
Eva Bojner Horwitz
Ida Petri Kinner
Digital kommunikatör
Ida Petri Kinner
Marie Halling
Chef för samverkansavdelningen
Marie Halling