2014-05-04 16:31Pressmeddelande

Kom & Hör – Musik som berör! Stockholm 8-11 maj

null

Fyra dagar - tretton konserter. Vi talar om Kammarmusikfestivalen Kom & Hör 2014!

För nionde året arrangerar över 80 studenter på Kungliga Musikhögskolan (KMH) en av Sveriges största festivaler för kammarmusik. Så sätt guldkant på tillvaron och låt dig underhållas av stråkar, blåsare, pianister, slagverkare och sångare i Stockholm 8-11 maj!

En storslagen invigningskonsert på Edsbergs slott i Sollentuna 8 maj följs av tre dagar fullspäckade med konserter i KMH:s konsertsalar på Valhallavägen i Stockholm. Det är klassisk musik i alla dess former, allt från violin- och förstärkarduo till nonett.

Under festivalens intensiva dagar framför landets mest lovande musikaliska talanger verk från renässansen fram till våra dagar – däribland nyskriven musik av nuvarande och tidigare kompositionsstudenter vid KMH.

Festivalen erbjuder konserter med många smaker och dofter: lunchkonserter, sångsalonger, ryska eftermiddagar, kvällskonserter!

Det finns något just för dig! Passa på att uppleva musik i kammarformat: ett fåtal musiker, en lyhörd dialog och en inbjudan till lyssnaren att vara nära musiken.

Tre frågor till en av de medverkande musikerna, David Huang, masterstudent i klassiskt piano vid KMH och vinnare av Solistpriset 2014:

Vad är kammarmusik för dig?

– Kammarmusik är där olika personligheter möts och kommunicerar utan ord. Det är den ärligaste musiken, där tonsättaren och utövaren blottar sina mest extrema känslor i de intimaste rummen. 

Hur tror du kammarmusiken kommer att se ut om 40 år?

– Svår fråga. Men med dagens kulturklimat och politik kommer den väl knappat finnas kvar om 40 år!?

Vad vill du se mer av på dagens scener?

– Jag tror att kammarmusik är en bra ingång till “klassisk musik” för den oerfarne lyssnaren. För min del har jag allt att tacka för kammarmusiken, det finns ju så otroligt bra musik! Det som krävs idag är flera mindre scener där man gärna experimenterar med presentationen av musiken. Kammarmusik är ett tacksamt format där man enkelt kan samarbeta med andra konstformer.


Kom & Hör - musik som berör!

FRI ENTRÉ!

Kom & Hör
Kammarmusikfestival 8-11 maj 2014

8 maj: Edsbergs slott, Landsnoravägen 10, Sollentuna
9-11 maj: Kungl. Musikhögskolan (KMH), Lidingövägen 12

Lunch- och kvällskonserter med anslutande mat- och dryck-servering.

www.kmh.se/kom-hör-2014

www.facebook.com/KoHfestival

Kontakt:
Professor Stefan Bojsten, konstnärligt ansvarig
stefan.bojsten@kmh.se
tel. 070-870 06 34


Om Kungl. Musikhögskolan (KMH)

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är Sveriges enda fristående statliga högskola för högre musikutbildning. KMH utbildar cirka 1300 studenter om året inom bl. a. folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion samt olika lärarutbildningar med inriktning musik. KMH har särskilt uppdrag att ge utbildningar i orkester- och kördirigering, elektroakustisk komposition och pianostämning. KMH bedriver även konstnärlig och vetenskaplig forskning och forskarutbildning, utbildar i bl. a. musikterapi, och deltar i omfattande konstnärliga och pedagogiska forsknings- och utvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Med 350-400 egna konserter och andra evenemang varje år är KMH en av Stockholms större konsertarrangörer.


Kontaktpersoner

Emilie Lidgard
Koordinator för samverkan och innovation
Emilie Lidgard
Henrik Frisk
Prorektor på KMH och professor i musik
Henrik Frisk
Johannes Landgren
Tf. Rektor/Vice Chancellor
Johannes Landgren
Per Sjöberg
Konsert- och eventproducent
Per Sjöberg
Lektor i arbetsplatsförlagt lärande
Anna Backman Bister
Sven Ahlbäck
Professor i svensk folkmusik
Sven Ahlbäck
Eva Bojner Horwitz
Professor i musik och hälsa
Eva Bojner Horwitz
Ida Petri Kinner
Digital kommunikatör
Ida Petri Kinner
Marie Halling
Chef för samverkansavdelningen
Marie Halling