2014-04-04 15:21Pressmeddelande

KMH-studenter gör interaktiv biblioteksmusik

null

Kom och upplev Musik för berättelser på Bibliotek Plattan i Kulturhuset Stadsteatern.

Fredag och lördag 11-12 april genomför studenter vid Kungl. Musikhögskolans utbildning i musik- och medieproduktion en installation med interaktiv musik komponerad speciellt för biblioteket.

Musiken i högtalarna förändras och byter skepnad beroende på var och hur man som besökare rör sig i biblioteket. Allt styrs med hjälp av sensorer.

VERNISSAGE OCH PRESENTATION

Ta chansen att träffa kompositörerna bakom musiken! Välkommen på vernissage och presentation av installationen fredag 11 april från c:a kl. 14.

Ljudinstallationen är igång fram till lördag kl. 17:00 och studenterna finns på plats båda dagarna för att berätta om verket.

Se vidare:
www.kulturhusetstadsteatern.se/Bibliotek/Bibliotek-Plattan/Evenemang/Musik-for-berattelser


Om Kungl. Musikhögskolan (KMH)

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är Sveriges enda fristående statliga högskola för högre musikutbildning. KMH utbildar cirka 1300 studenter om året inom bl. a. folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion samt olika lärarutbildningar med inriktning musik. KMH har särskilt uppdrag att ge utbildningar i orkester- och kördirigering, elektroakustisk komposition och pianostämning. KMH bedriver även konstnärlig och vetenskaplig forskning och forskarutbildning, utbildar i bl. a. musikterapi, och deltar i omfattande konstnärliga och pedagogiska forsknings- och utvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Med 350-400 egna konserter och andra evenemang varje år är KMH en av Stockholms större konsertarrangörer.


Kontaktpersoner

Emilie Lidgard
Koordinator för samverkan och innovation
Emilie Lidgard
Henrik Frisk
Prorektor på KMH och professor i musik
Henrik Frisk
Johannes Landgren
Tf. Rektor/Vice Chancellor
Johannes Landgren
Per Sjöberg
Konsert- och eventproducent
Per Sjöberg
Lektor i arbetsplatsförlagt lärande
Anna Backman Bister
Sven Ahlbäck
Professor i svensk folkmusik
Sven Ahlbäck
Eva Bojner Horwitz
Professor i musik och hälsa
Eva Bojner Horwitz
Ida Petri Kinner
Digital kommunikatör
Ida Petri Kinner
Marie Halling
Chef för samverkansavdelningen
Marie Halling