2013-01-31 16:00Pressmeddelande

Flash mob på Stockholms central med morgondagens musikelit - upplev kammarmusik som berör

null

Måndag den 4 februari kl 16:00 ger lovande musikaliska talanger en minimalistisk försmak av festivalen Kom&Hör 2013! Kungl. Musikhögskolans stråk- och blåsstudenter vid klassiska institutionen framför delar ur Philip Glass verk Façades på Stockholms central. Detta verk inleder även festivalens premiärkonsert.

För åttonde året arrangerar studenter på Kungl. Musikhögskolan (KMH) en av Sveriges största festivaler för kammarmusik. 7-10 februari fylls KMH:s konsertsalar på Valhallavägen i Stockholm av klassisk musik i nyskapande former, allt från duo till nonett. Stråkar, blåsare, pianister, slagverkare och sångare som förlustar, förför, fascinerar, förhöjer och förgyller. 

138 lustar/viljor på scen!

Kom&Hör 2013 erbjuder en spännvidd från tidlösa stråkkvartetter av Beethoven till Bodorovás kärva Requiem, skrivet till minne av offren i Theresienstadt. Premiären inleds med Philip Glass, en av vår tids mest inflytelserika kompositörer. Passa på att uppleva musik i kammarformat; ett fåtal musiker, en lyhörd dialog och en inbjudan till lyssnaren att vara nära musicerandet. Tillsammans skapar vi upplevelser att minnas!

Kom till Stockholms central den 4 februari kl 16:00 för en försmak av Kom&Hör 2013!

www.kmh.se/koh2013

Fri entré till alla konserter! 


Om Kungl. Musikhögskolan (KMH)

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är Sveriges enda fristående statliga högskola för högre musikutbildning. KMH utbildar cirka 1300 studenter om året inom bl. a. folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion samt olika lärarutbildningar med inriktning musik. KMH har särskilt uppdrag att ge utbildningar i orkester- och kördirigering, elektroakustisk komposition och pianostämning. KMH bedriver även konstnärlig och vetenskaplig forskning och forskarutbildning, utbildar i bl. a. musikterapi, och deltar i omfattande konstnärliga och pedagogiska forsknings- och utvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Med 350-400 egna konserter och andra evenemang varje år är KMH en av Stockholms större konsertarrangörer.


Kontaktpersoner

Emilie Lidgard
Koordinator för samverkan och innovation
Emilie Lidgard
Henrik Frisk
Prorektor på KMH och professor i musik
Henrik Frisk
Johannes Landgren
Tf. Rektor/Vice Chancellor
Johannes Landgren
Per Sjöberg
Konsert- och eventproducent
Per Sjöberg
Lektor i arbetsplatsförlagt lärande
Anna Backman Bister
Sven Ahlbäck
Professor i svensk folkmusik
Sven Ahlbäck
Eva Bojner Horwitz
Professor i musik och hälsa
Eva Bojner Horwitz
Ida Petri Kinner
Digital kommunikatör
Ida Petri Kinner
Marie Halling
Chef för samverkansavdelningen
Marie Halling