2015-12-14 08:00Pressmeddelande

Årets julklapp för musikälskare: Din egen namnskylt på en stol i Stockholms modernaste konsertsal!

null

Nu ger Kungl. Musikhögskolan (KMH) var och en chansen att få sin namnskylt på en stol i Stockholms modernaste konsertsal – mittpunkten i KMH:s omtalade nya campus i Stockholms innerstad.

Den nästan färdigställda utsidan av Kungl. Musikhögskolans nya campus vid Stockholms Stadion väcker redan stor uppmärksamhet – både bland stockholmarna, nationellt och internationellt. Interiörerna förbereds nu för att bli lika topputrustade, flexibla och användbara för studenter, lärare och konsertpublik. Det är här som byggstenarna i morgondagens musikliv kommer att ta form.

Den stora konsertsalen blir områdets centrum och en central musikalisk mötesplats i Stockholm. Den börjar användas efter sommaren 2016 och invigs formellt i januari 2017. Konsertsalen ligger i det stora glashuset närmast Valhallavägen strax innanför huvudentrén och bjuder på fantastisk akustik och framstående teknik. Scenen rymmer en fullstor symfoniorkester med kör på läktare och en publik på ca 600 personer.

Kampanjen "Konsertstolen" skapar nu en möjlighet att vara delaktig och få sitt namn på en eller flera av konsertsalens stolar.

– KMH utbildar världsledande musiker och musiklärare. Från KMH kommer också låtskrivare, musikproducenter och studiomusiker som arbetar tillsammans med världens bästa musikartister, säger kompositören Benny Andersson, en av många som engagerar sig i KMH:s nya campus.

– Därför är det viktigt för Sverige och vår omfattande musiktradition att fortsätta investera i denna omistliga musikutbildning.

Genom att namnge en eller flera konsertstolar bidrar du till infrastruktur, teknik och övrig inredning, och därmed till att skapa de bästa förutsättningarna för KMH att fortsätta genomföra utbildning, forskning och produktioner av högsta internationella kvalitet.

– Kampanjen Konsertstolen är inte bara en fråga om ekonomiska bidrag, betonar KMH:s rektor Cecilia Rydinger Alin.

– Den är lika mycket ett sätt att knyta närmare personliga relationer mellan KMH och alla våra viktiga vänner och samarbetspartners utanför högskolan.

Se vidare www.kmh.se/konsertstolen, där du kan lämna din intresseanmälan och även se det aktuella läget över bokade stolar.

För mer information, kontakta:

Cecilia Berg, kampanjledare för Konsertstolen på KMH
cecilia.berg@kmh.se, 070- 758 27 83

#kmhstockholm

#konsertstolen


Om Kungl. Musikhögskolan (KMH)

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är Sveriges enda fristående statliga högskola för högre musikutbildning. KMH utbildar cirka 1300 studenter om året inom bl. a. folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion samt olika lärarutbildningar med inriktning musik. KMH har särskilt uppdrag att ge utbildningar i orkester- och kördirigering, elektroakustisk komposition och pianostämning. KMH bedriver även konstnärlig och vetenskaplig forskning och forskarutbildning, utbildar i bl. a. musikterapi, och deltar i omfattande konstnärliga och pedagogiska forsknings- och utvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Med 350-400 egna konserter och andra evenemang varje år är KMH en av Stockholms större konsertarrangörer.


Kontaktpersoner

Emilie Lidgard
Koordinator för samverkan och innovation
Emilie Lidgard
Henrik Frisk
Prorektor på KMH och professor i musik
Henrik Frisk
Johannes Landgren
Tf. Rektor/Vice Chancellor
Johannes Landgren
Per Sjöberg
Konsert- och eventproducent
Per Sjöberg
Lektor i arbetsplatsförlagt lärande
Anna Backman Bister
Sven Ahlbäck
Professor i svensk folkmusik
Sven Ahlbäck
Eva Bojner Horwitz
Professor i musik och hälsa
Eva Bojner Horwitz
Ida Petri Kinner
Digital kommunikatör
Ida Petri Kinner
Marie Halling
Chef för samverkansavdelningen
Marie Halling