2013-11-13 22:52Pressmeddelande

AMB loves KMH – musikhögskola möter Musikbranschen 2.0

null

Andreas Carlsson, musikproducent, låtskrivare och välkänd jurymedlem i Idol, är också en av grundarna av gymnasieskolan Academy of Music and Business (AMB). Torsdag 14/11 möter han studenterna på Kungl. Musikhögskolan (KMH) under rubriken "Musikbranschen 2.0 eller ArtyBusiness".

ArtyBusiness är KMH:s nya plattform för entreprenörskap inom musik – ett nytt koncept, där Kungl. Musikhögskolan (KMH) i samverkan med andra aktörer fokuserar på entreprenörskap inom de kreativa näringarna.

– AMB är en essens av att kultur är livsviktigt. Jag har min musik att tacka för allt, säger Andreas Carlsson. Vi vill se till att de elever som lämnar skolan har de verktyg som behövs för att kunna kommersialisera sina idéer. Det är roligt att konstatera att KMH har samma tankar inom sitt ArtyBusiness-koncept och det ska bli väldigt spännande att få träffa studenterna på KMH.

– ArtyBusiness menar att konstnärlig integritet och god affärsmässighet ska gå hand i hand, för att stärka varandra, säger Peder Hofmann, chef för Utbildnings- och forskningsavdelningen på KMH.

– I affärsprocesserna bör konstutövaren sitta i förarsätet och inte som passagerare, fortsätter Peder Hofmann. Därför är det väldigt roligt och spännande att KMH kommit i kontakt med Andreas Carlsson, som precis varit med och startat en gymnasieskola inom detta fält, Academy of Music and Business, AMB.

Torsdag 14/11
15:30-17:00
Kungl. Musikhögskolan, Stora salen
Lidingövägen 12 (OBS: Ny huvudentré, följ skyltning från T-bana Stadion)

Mera information:Peder Hofmann
tel. 070-755 14 83
peder.hofmann@kmh.se


Om Kungl. Musikhögskolan (KMH)

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är Sveriges enda fristående statliga högskola för högre musikutbildning. KMH utbildar cirka 1300 studenter om året inom bl. a. folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion samt olika lärarutbildningar med inriktning musik. KMH har särskilt uppdrag att ge utbildningar i orkester- och kördirigering, elektroakustisk komposition och pianostämning. KMH bedriver även konstnärlig och vetenskaplig forskning och forskarutbildning, utbildar i bl. a. musikterapi, och deltar i omfattande konstnärliga och pedagogiska forsknings- och utvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Med 350-400 egna konserter och andra evenemang varje år är KMH en av Stockholms större konsertarrangörer.


Kontaktpersoner

Emilie Lidgard
Koordinator för samverkan och innovation
Emilie Lidgard
Henrik Frisk
Prorektor på KMH och professor i musik
Henrik Frisk
Johannes Landgren
Tf. Rektor/Vice Chancellor
Johannes Landgren
Per Sjöberg
Konsert- och eventproducent
Per Sjöberg
Lektor i arbetsplatsförlagt lärande
Anna Backman Bister
Sven Ahlbäck
Professor i svensk folkmusik
Sven Ahlbäck
Eva Bojner Horwitz
Professor i musik och hälsa
Eva Bojner Horwitz
Ida Petri Kinner
Digital kommunikatör
Ida Petri Kinner
Marie Halling
Chef för samverkansavdelningen
Marie Halling