2013-01-17 09:15Pressmeddelande

138 lustar: Kammarmusik som berör – Kom och hör morgondagens musikelit redan idag

null

För åttonde året arrangerar över 80 studenter på Kungl. Musikhögskolan (KMH) en av Sveriges största festivaler för kammarmusik. Stråkar, blåsare, pianister, slagverkare och sångare som förlustar, förför, fascinerar, förhöjer och förgyller. 138 framträdanden under fyra dagar.

7-10 februari fylls KMH:s konsertsalar på Valhallavägen i Stockholm av klassisk musik i nyskapande former, allt från duo till nonett. Under festivalens intensiva dagar framför landets mest lovande musikaliska talanger verk från bitterljuvt 1700-tal till nyskrivet, färskt!

Festivalen erbjuder en spännvidd från tidlösa stråkkvartetter av Beethoven till Bodorová’s kärva Requiem, skrivet till minne av offren i Theresienstadt.

Konserter i alla dess former; lunchkonserter, barnkonserter, kvällskonserter och festkonserter.

Det finns något även för Dig! Passa på att uppleva musik i kammarformat; ett fåtal musiker, en lyhörd dialog och en inbjudan till lyssnaren att vara nära musicerandet. Tillsammans skapar vi upplevelser att minnas!

Fri entré!

Kammarmusikfestival 7-10 februari 2013 Kungl. Musikhögskolan (KMH), Valhallavägen 103-106 Lunch- och kvällskonserter med anslutande mat- och dryck. Alla konserter är gratis!

Professor Stefan Bojsten, konstnärligt ansvarig, stefan.bojsten@kmh.se, tel. 070-870 06 34 

Daniel Hormazábal Cortés, student, daniel.hormazabal-cortes@student.kmh.se, tel. 073-537 1990 

Karin Petersdotter, student, karin.eriksson@student.kmh.se, tel. 073-034 38 93


Om Kungl. Musikhögskolan (KMH)

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är Sveriges enda fristående statliga högskola för högre musikutbildning. KMH utbildar cirka 1300 studenter om året inom bl. a. folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion samt olika lärarutbildningar med inriktning musik. KMH har särskilt uppdrag att ge utbildningar i orkester- och kördirigering, elektroakustisk komposition och pianostämning. KMH bedriver även konstnärlig och vetenskaplig forskning och forskarutbildning, utbildar i bl. a. musikterapi, och deltar i omfattande konstnärliga och pedagogiska forsknings- och utvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Med 350-400 egna konserter och andra evenemang varje år är KMH en av Stockholms större konsertarrangörer.


Kontaktpersoner

Emilie Lidgard
Koordinator för samverkan och innovation
Emilie Lidgard
Henrik Frisk
Prorektor på KMH och professor i musik
Henrik Frisk
Johannes Landgren
Tf. Rektor/Vice Chancellor
Johannes Landgren
Per Sjöberg
Konsert- och eventproducent
Per Sjöberg
Lektor i arbetsplatsförlagt lärande
Anna Backman Bister
Sven Ahlbäck
Professor i svensk folkmusik
Sven Ahlbäck
Eva Bojner Horwitz
Professor i musik och hälsa
Eva Bojner Horwitz
Ida Petri Kinner
Digital kommunikatör
Ida Petri Kinner
Marie Halling
Chef för samverkansavdelningen
Marie Halling