2013-01-11 16:08Nyheter

Välkomna till Institutionen för Jazz årliga alumnidag 15 januari (Save the date)!

null

Seminarier, diskussioner, workshops, föredrag arrangerade av Institutionen för Jazz vid Kungl. Musikhögskolan. Tisdag 15 januari kl 10-18 på Kungl. Musikhögskolan Valhallavägen 105, Stockholm

Ökenfestivalen i Mali. I ett av världens fattigaste länder startade Almou och Manny Ansar en musikfestival, som gjort att musiken från Mali spridits över hela världen. Hör dem berätta om musikers rättigheter och vad som hänt nu med sharialagarna i Mali, och hur det är att göra festival i öknen.

Sofia Mirjamsdotter, journalist som förra året vann Stora Journalistpriset för sin roll i rörelsen "prataomdet" talar om sociala medier och vad de kan betyda för dig som musiker.

Lär dig tänka som en entreprenör kring din musikkarriär. Förstå mekanismerna kring upphovsrätt och musikpublicering. Vad är "bucket economy"? Eric Jensen, amerikansk gitarrist, journalist och affärsrådgivare diskuterar.

För hela programmet: http://www.kmh.se/save-the-date-2013

Anmälan till Ola Bengtsson: ola.bengtsson@kmh.se. Dagen är kostnadsfri.Om Kungl. Musikhögskolan (KMH)

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är Sveriges enda fristående statliga högskola för högre musikutbildning. KMH utbildar cirka 1300 studenter om året inom bl. a. folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion samt olika lärarutbildningar med inriktning musik. KMH har särskilt uppdrag att ge utbildningar i orkester- och kördirigering, elektroakustisk komposition och pianostämning. KMH bedriver även konstnärlig och vetenskaplig forskning och forskarutbildning, utbildar i bl. a. musikterapi, och deltar i omfattande konstnärliga och pedagogiska forsknings- och utvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Med 350-400 egna konserter och andra evenemang varje år är KMH en av Stockholms större konsertarrangörer.


Kontaktpersoner

Emilie Lidgard
Koordinator för samverkan och innovation
Emilie Lidgard
Henrik Frisk
Prorektor på KMH och professor i musik
Henrik Frisk
Johannes Landgren
Tf. Rektor/Vice Chancellor
Johannes Landgren
Per Sjöberg
Konsert- och eventproducent
Per Sjöberg
Lektor i arbetsplatsförlagt lärande
Anna Backman Bister
Sven Ahlbäck
Professor i svensk folkmusik
Sven Ahlbäck
Eva Bojner Horwitz
Professor i musik och hälsa
Eva Bojner Horwitz
Ida Petri Kinner
Digital kommunikatör
Ida Petri Kinner
Marie Halling
Chef för samverkansavdelningen
Marie Halling