2014-05-14 14:23Nyheter

Pianisten och KMH-studenten Eline Dalhoff får frimurarstipendium om 75.000 kr

null

Uppsalafödda pianisten Eline Dalhoff, student på avancerad påbyggnadsutbildning vid Institutionen för klassisk musik på Kungl. Musikhögskolan (KMH), får årets jubelstipendium till en ung lovande pianist från Frimurarlogen i Stockholm på 75 000 kronor.

Eline Dalhoff började sina musikstudier i Uppsala. Till hösten utexamineras hon från KMH. Hon bor i Oslo, men turnerar runt om i Norden som pianist. Hösten 2013 gav hon ut sin första skiva tillsammans med sångerskan Astrid Robillard. 

Torsdag 15 maj ger hon en pianoafton på KMH i Stockholm och söndag 25 maj i Alfvénsalen i Uppsala. Det blir vid båda tillfällena musik av Alexander Skrjabin och Franz Schubert, i Uppsala även av Frédéric Chopin.

www.kmh.se/konserter_kk


Om Kungl. Musikhögskolan (KMH)

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är Sveriges enda fristående statliga högskola för högre musikutbildning. KMH utbildar cirka 1300 studenter om året inom bl. a. folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion samt olika lärarutbildningar med inriktning musik. KMH har särskilt uppdrag att ge utbildningar i orkester- och kördirigering, elektroakustisk komposition och pianostämning. KMH bedriver även konstnärlig och vetenskaplig forskning och forskarutbildning, utbildar i bl. a. musikterapi, och deltar i omfattande konstnärliga och pedagogiska forsknings- och utvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Med 350-400 egna konserter och andra evenemang varje år är KMH en av Stockholms större konsertarrangörer.


Kontaktpersoner

Emilie Lidgard
Koordinator för samverkan och innovation
Emilie Lidgard
Henrik Frisk
Prorektor på KMH och professor i musik
Henrik Frisk
Johannes Landgren
Tf. Rektor/Vice Chancellor
Johannes Landgren
Per Sjöberg
Konsert- och eventproducent
Per Sjöberg
Lektor i arbetsplatsförlagt lärande
Anna Backman Bister
Sven Ahlbäck
Professor i svensk folkmusik
Sven Ahlbäck
Eva Bojner Horwitz
Professor i musik och hälsa
Eva Bojner Horwitz
Ida Petri Kinner
Digital kommunikatör
Ida Petri Kinner
Marie Halling
Chef för samverkansavdelningen
Marie Halling