2014-09-12 11:31Nyheter

Peter Jablonski ger mästarklass på KMH

null

Tisdag 16/9 leder den svenske klassiske världspianisten Peter Jablonski en efterlängtad mästarklass för studenterna på Kungl. Musikhögskolan (KMH). Den sker i anslutning till hans konsert kvällen före på Konstakademien i Stockholm (i serien Piano Visions). På "menyn" står bland annat Chopins första pianokonsert och Prokofjevs sjunde pianosonat.

Peter Jablonski är född 1974 i Blekinge och är utbildad bland annat vid Musikhögskolan i Malmö och Royal College of Music i London. Som pianosolist har han framträtt och gjort skivinspelningar med många av de ledande internationella orkestrarna, vi ett flertal tillfällen med Vladimir Ashkenazy som dirigent. Peter Jablonski är också verksam som dirigent och är konstnärlig ledare för Carlscrona Chamber Music (Karlskrona kammarmusikfestival). Han utsågs 1996 till "Årets svensk i världen" och fick 2005 den kungliga medaljen Litteris et Artibus. 

Tisdag 16/9 kl. 13-15 sal A 434
Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, Lidingövägen 12

Är du intresserad av att följa denna mästarklass på plats?
Kontakta prof. Stefan Bojsten, 070-70 06 34, stefan.bojsten@kmh.se


Om Kungl. Musikhögskolan (KMH)

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är Sveriges enda fristående statliga högskola för högre musikutbildning. KMH utbildar cirka 1300 studenter om året inom bl. a. folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion samt olika lärarutbildningar med inriktning musik. KMH har särskilt uppdrag att ge utbildningar i orkester- och kördirigering, elektroakustisk komposition och pianostämning. KMH bedriver även konstnärlig och vetenskaplig forskning och forskarutbildning, utbildar i bl. a. musikterapi, och deltar i omfattande konstnärliga och pedagogiska forsknings- och utvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Med 350-400 egna konserter och andra evenemang varje år är KMH en av Stockholms större konsertarrangörer.


Kontaktpersoner

Emilie Lidgard
Koordinator för samverkan och innovation
Emilie Lidgard
Henrik Frisk
Prorektor på KMH och professor i musik
Henrik Frisk
Johannes Landgren
Tf. Rektor/Vice Chancellor
Johannes Landgren
Per Sjöberg
Konsert- och eventproducent
Per Sjöberg
Lektor i arbetsplatsförlagt lärande
Anna Backman Bister
Sven Ahlbäck
Professor i svensk folkmusik
Sven Ahlbäck
Eva Bojner Horwitz
Professor i musik och hälsa
Eva Bojner Horwitz
Ida Petri Kinner
Digital kommunikatör
Ida Petri Kinner
Marie Halling
Chef för samverkansavdelningen
Marie Halling