2015-03-16 11:39Nyheter

Möt Lena Willemark, Karin Nakegawa och Anders Jormin på KMH!

null

Missa inte chansen att möta trion Lena Willemark, Anders Jormin och Karin Nakagawa – röst, kontrabas och 25-strängad koto. 

Tre virtuoser från tre musiktraditioner – svensk folkmusik, improvisationsmusik och japansk traditionell musik – gästar Kungl. Musikhögskolans öppna kompositionsforum

LYÖSTRAINI ( ”Träd av ljus” på älvdalsmål) heter den gemensamma trio och det projekt, som Lena Willemark, Karin Nakagawa och Anders Jormin nu turnerar runt om i Sverige med.

Lena Willemark, med rötterna i Älvdalen, har under många år varit en av våra ledande sångerskor och fiolspelare inom svensk folktradition, med ständig öppenhet och nyfikenhet för möten med andra musiktraditioner. Lena Willemark är även komponist och ledamot av Kungl. Musikhögskolans högskolestyrelse.

Karin Nakagawas studerade från 12 års ålder för legenden och mästaren Keiki Nosaka och idag räknas Karin som av de allra främsta artisterna på den 25-strängade konsertkoton – det största av instrumenten i kotofamiljen.

Anders Jormin är komponist och rikt hyllad kontrabasist med världsrykte inom samtida improvisationsmusik. Som professor och hedersdoktor har Anders Jormin ett högst internationellt arbetsfält.

fredag 20/3
12:30-14:30
Kungl. Musikhögskolan (KMH), Lilla salen
Lidingövägen 12, Stockholm
Fri entré!

www.kmh.se/seminarier

#kmhstockholm

Mera information:
Karin Rehnqvist, professor i komposition
karin.rehnqvist@kmh.se, tel. 0703-00 51 15

Bilden: Lena Willemark, Karin Nakegawa, Anders Jormin. Foto: Kristin Lindell.


Om Kungl. Musikhögskolan (KMH)

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är Sveriges enda fristående statliga högskola för högre musikutbildning. KMH utbildar cirka 1300 studenter om året inom bl. a. folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion samt olika lärarutbildningar med inriktning musik. KMH har särskilt uppdrag att ge utbildningar i orkester- och kördirigering, elektroakustisk komposition och pianostämning. KMH bedriver även konstnärlig och vetenskaplig forskning och forskarutbildning, utbildar i bl. a. musikterapi, och deltar i omfattande konstnärliga och pedagogiska forsknings- och utvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Med 350-400 egna konserter och andra evenemang varje år är KMH en av Stockholms större konsertarrangörer.


Kontaktpersoner

Emilie Lidgard
Koordinator för samverkan och innovation
Emilie Lidgard
Henrik Frisk
Prorektor på KMH och professor i musik
Henrik Frisk
Johannes Landgren
Tf. Rektor/Vice Chancellor
Johannes Landgren
Per Sjöberg
Konsert- och eventproducent
Per Sjöberg
Lektor i arbetsplatsförlagt lärande
Anna Backman Bister
Sven Ahlbäck
Professor i svensk folkmusik
Sven Ahlbäck
Eva Bojner Horwitz
Professor i musik och hälsa
Eva Bojner Horwitz
Ida Petri Kinner
Digital kommunikatör
Ida Petri Kinner
Marie Halling
Chef för samverkansavdelningen
Marie Halling