2014-05-15 13:55Nyheter

Kristoffer Siggstedt är årets Hasselgårdstipendiat

null

Bastrombonisten Kristoffer Siggstedt får årets Hasselgårdstipendium. 

24-årige Kristoffer Siggstedt är nyexaminerad masterstudent vid Institutionen för klassisk musik på Kungl. Musikhögskolan (KMH), och är väl hemmastadd i både klassisk repertoar och i jazz.

– Det är jätteroligt och oväntat att bli uppmärksammad för det man gör, säger Kristoffer. Speciellt då det är svårt att imponera på hemmaplan!

– Men absolut är det något som stärker självförtroendet och jag ser det som en uppmuntran att fortsätta i samma spår, fortsätter Kristoffer.

Hasselgårdsstipendiet är instiftat av Bollnäs kommun. Det delas varje år ut av Bollnäs Jazzklubb till minne av den legendariske jazzmusikern Åke "Stan" Hasselgård, som gick bort 1948.


Om Kungl. Musikhögskolan (KMH)

Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) är Sveriges enda fristående statliga högskola för högre musikutbildning. KMH utbildar cirka 1300 studenter om året inom bl. a. folkmusik, jazz, klassisk musik, dirigering, komposition, musik- och medieproduktion samt olika lärarutbildningar med inriktning musik. KMH har särskilt uppdrag att ge utbildningar i orkester- och kördirigering, elektroakustisk komposition och pianostämning. KMH bedriver även konstnärlig och vetenskaplig forskning och forskarutbildning, utbildar i bl. a. musikterapi, och deltar i omfattande konstnärliga och pedagogiska forsknings- och utvecklingsprojekt i Sverige och internationellt. Med 350-400 egna konserter och andra evenemang varje år är KMH en av Stockholms större konsertarrangörer.


Kontaktpersoner

Emilie Lidgard
Koordinator för samverkan och innovation
Emilie Lidgard
Henrik Frisk
Prorektor på KMH och professor i musik
Henrik Frisk
Johannes Landgren
Tf. Rektor/Vice Chancellor
Johannes Landgren
Per Sjöberg
Konsert- och eventproducent
Per Sjöberg
Lektor i arbetsplatsförlagt lärande
Anna Backman Bister
Sven Ahlbäck
Professor i svensk folkmusik
Sven Ahlbäck
Eva Bojner Horwitz
Professor i musik och hälsa
Eva Bojner Horwitz
Ida Petri Kinner
Digital kommunikatör
Ida Petri Kinner
Marie Halling
Chef för samverkansavdelningen
Marie Halling