2018-06-21 08:08Nyheter

Nyhetsbrev nr 3, 2018, från CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet

null

CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, är ett av världens främsta forskningscentra med fokus på tjänster och värdeskapande genom tjänster. Vi bedriver forskning i nära samarbete med näringsliv och offentliga organisationer samt andra universitet och forskningscenter runt om i världen. Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vår forskning och utveckling.

Här kommer de senaste nyheterna från CTF. Vi vill också passa på att önska er alla en avkopplade och fin sommarledighet. 

NYA IDÉER OCH BETEENDEN BIDRAR TILL UPPKOMSTEN AV NYA MARKNADER
I takt med uppkomsten av företag som Spotify, Uber och Airbnb har marknaden för musik, resor och boende förändrats radikalt de senaste åren. I doktorsavhandlingen ”The Evolution of markets – A service ecosystems perspective” beskriver Kaisa Koskela-Huotari hur nya marknader uppstår och vilka faktorer och aktörer som påverkar denna process. Läs mer.

21 MILJONER KRONOR FÖR ATT STÄRKA DET REGIONALA MUSIKLIVET
Forskningsprojektet Music Ecosystems Inner Scandinavia (MECO) ska stärka musikbranschen i inre Skandinavien genom ökad kunskap och innovationskraft. Projektet har fått 21 miljoner kronor från olika aktörer och ska nu genomföras av Karlstads universitet, norska Høgskolen i Innlandet och Studiefrämjandet. Ett av målen är att göra musikupplevelser tillgängliga för alla. Läs mer.

UTVECKLINGSPROJEKT FÖR NY MASTER I INDUSTRIELL EKONOMI
Nu utvecklas en ny utbildning på masternivå i industriell ekonomi med bas i forskningen inom CTF, Centrum för tjänsteforskning. Det nya masterprogrammet utvecklas i nära samarbete med industrin och planerad start är hösten 2020. Läs mer.

VEM SKA FÅ VETA HUR DU SOVER OCH TRÄNAR?
I dag är det enkelt att hålla koll på sin kropp och sina vanor, till exempel mäta sömn eller träningsfrekvens, med hjälp av olika appar, armband och andra tekniska prylar och dela denna data i sociala medier. Hur påverkas vi av detta beteende och hur används personliga data av företag? Detta är frågor som Vassilis Charitsis forskat om i sin doktorsavhandling. Läs mer.

JOHAN QUIST DOCENT I FÖRETAGSEKONOMI
Johan Quist har utsetts till docent i företagsekonomi på Handelshögskolan vid Karlstads universitet. Hans forskningsintresse kretsar kring hur den offentliga sektorn kan bli bättre, mer relevant och ändamålsenlig. Läs mer.

JOHAN NETZ IMIT-STIPENDIAT
Forskaren Johan Netz vid CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, har utsetts till 2018 års IMIT-stipendiat för sin doktorsavhandling "First things first - think before you decide: The how, what and who of idea screening". Läs mer och lyssna till intervju med Johan Netz i "Forskarpodden" från Karlstads universitets bibliotek.

MÖT JOHANNA GUMMERUS NY GÄSTPROFESSOR VID CTF
Johanna Gummerus, marknadsföringsforskare vid Hanken Svenska Handelshögskolan, är ny gästprofessor vid CTF. Hon kommer att vara knuten till forskargruppen under tre år med stöd från Anne-Marie och Gustaf Anders stiftelse för mediaforskning. Läs mer.

FORSKARSEMINARIUM: “SERVICE-DOMINANT LOGIC – OPPORTUNITIES FOR THE FUTURE”
Den 17 oktober arrangerar CTF seminariet "Service-dominant logic - opportunities for the future" för forskare och doktorander, följt av en doktorandworkshop den 18 oktober. I programmet medverkar: Stephen L. Vargo, University of Hawai’i at Manoa, samt forskarna Bo Edvardsson, Per Kristensson och Kaisa Koskela-Huotari från CTF. Läs mer och anmäl dig här. 

SERVICE CONVENTION SWEDEN 28-29 NOVEMBER 2018
Den 28-29 november 2018 arrangeras Service Convention Sweden. Konferensen vänder sig till dig som vill veta mer om hur tjänstefiering och innovation kan användas i företag, organisationer och offentlig sektor för att ge ökad service och bättre upplevelser. Med Service Convention Sweden vill vi höja kunskapen om traditionell tjänstesektor och samtidigt lyfta fram fler branscher där innovation, tjänster och upplevelser är nyckeln till framgång. Till vår hjälp har vi experter från flera olika områden och du får ta del av världsledande forskning, praktiska case och workshops. Läs mer och anmäl dig här.

FÖLJ OSS PÅ LINKEDIN!
Förutom FB, Twitter och Youtube så finns CTF nu också på Linkedin. Välkommen att besöka och följa oss på: https://www.linkedin.com/company/ctf-service-research-center/

Du finns på vår sändlista för CTF:s nyhetsbrev. Syftet med sändlistan är endast för utskick av våra nyhetsbrev. Vill du inte få fler nyhetsbrev kan du avregistrera dig här - https://www.kau.se/ctf/nyhetsbrev


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.