2017-05-03 08:47Nyheter

Nyhetsbrev nr 2, 2017, från CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet

null

CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, är ett av världens främsta forskningscentra med fokus på tjänster och värdeskapande genom tjänster. Vi bedriver forskning i nära samarbete med näringsliv och offentliga organisationer samt andra universitet och forskningscenter runt om i världen. Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vår forskning och utveckling.

Vältränad butikspersonal och förbud får oss att handla mer
Konkurrens i form av atletisk butikspersonal och produkter som man får se men inte röra. Det är några av de faktorer som påverkar vårt köpbeteende. Det visar en ny avhandling från Karlstads universitet. Läs mer.

Forskarstudenter agerade rådgivare i internationell cybersäkerhet
Den 20-21 april deltog forskarstudenter från Karlstads universitet i en internationell tävling i cybersäkerhet, arrangerat av den amerikanska tankesmedjan Atlantiska rådet. Tävlingen gick ut på att forskarstudenterna agerade rådgivare i internationella säkerhetsfrågor kopplade till krissituationer orsakade av cyberattacker. Läs mer.

Innovation i fokus på Samots partner- och forskarkonferens
Under två dagar samlades representanter från kollektivtrafikbranschen, forskare och forskningsfinansiärer för partner- och forskarkonferens inom Samot, The Service and Market Oriented Transport Research Group vid Karlstads universitet. Temat för årets konferens, som var den sista inom den tioåriga Vinn Excellence Center satsningen, var innovation. Läs mer.

Erik Wästlund, en av Sveriges 100 häftigaste forskare
Inför Vetenskapsfestivalen som hålls i maj träffar vetenskapsjournalisten Karin Gyllenklev Sveriges 100 häftigaste forskare. En av dessa är Erik Wästlund, docent i psykologi vid CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, som forskar om beslutsfattande och konsumentbeteenden. Läs mer.

Per Kristensson i SVT
Den 28 mars medverkade Per Kristensson, professor i konsumentpsykologi och innovation, i SVT:s konsumentprogram Plus. Han pratade om hur man blir en medveten konsument och vilka knep butikerna använder för att få kunderna att shoppa mer. Läs mer.

MINS-projektet - ett bra exempel på Interregprojekt
Music Innovation Network Inner Scandinavia (MINS) sätter fokus på utveckling av musikbranschen i Hedmark och Värmland. Genom forskning, nya utbildningar och nära samarbete med branschen arbetar projektet för att stärka regionens musikliv. Nu lyfts projektet som ett bra exempel på Interregprojekt i Europeiska regionala utvecklingsfonden. Läs mer.

Du får det här nyhetsbrevet för att du är en av våra samarbetspartners eller för att vi tror att du har intresse av informationen. Nyhetsbrevet skickas ut sex gånger per år. Mejla oss om du önskar avregistrera dig eller lägga till ny prenumerant: ctfnews@kau.se


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.