2016-11-01 08:59Nyheter

CTF Nyhetsbrev nr 5, 2016, från CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet

null

CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, är ett av världens främsta forskningscentra med fokus på tjänster och värdeskapande genom tjänster. Vi bedriver forskning i nära samarbete med näringsliv och offentliga organisationer samt andra universitet och forskningscenter runt om i världen. Vårt nyhetsbrev håller dig uppdaterad om vår forskning och utveckling.

Så ska onödigt jobb för Skatteverket undvikas
I fyra år har forskarna Martin Fransson och Johan Quist vid CTF, Karlstads universitet, undersökt onödig efterfrågan i Skatteverket. För några veckor sedan överlämnades forskningsrapporten och nu arbetar Skatteverket vidare utifrån forskarnas förslag. Läs mer.

3 miljoner till forskning om patientinvolvering i vården
I projektet "Patientinvolvering som idé och organisatorisk praktik: Förhållningssätt, handlingsmönster och yrkesroll" ska forskarna Per Echeverri och Markus Fellesson, Karlstads universitet, tillsammans med Nicklas Salomonson, Högskolan i Borås, studera hur arbetet inom vården påverkas när patienter involveras. Projektet är finasierat av Forte och löper över tre år. Läs mer.

CTF firade 30 år
För 30 år sedan etablerades CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet. Hur det gick till vid starten, tjänstereflektioner och det senaste från dagens tjänsteforskning fanns med i programmet när CTF firande 30 år den 6 oktober på Karlstads universitet. Läs mer.

Så påverkar lukt vårt köpbeteende
När vi känner lukten av söta saker ägnar vi dubbelt så mycket uppmärksamhet åt skyltar med kaférelaterade produkter. Vår köpintention ökar med hela 40 procent, men bara när stimuli av dessa två sinnen kombineras. Det visar en ny eyetrackingstudie från CTF, Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, i samarbete med Tobii Pro och Löfbergs. Läs mer.

Service Convention Sweden 2016 – sätter fokus på samhälle och välfärd
Den 30 november - 1 december är det dags för den tredje upplagan av Service Convention Sweden, landets ledande konferens inom tjänsteinnovation och tjänstedesign riktat till den offentliga och privata välfärdssektorn. I årets program medverkar bland andra: Anna Felländer, expert i regeringens digitaliseringskommission och taxiutredning, Hannes Sjöblad, Sverigeambassadör för Singularity University (NASA), företagsledare, bio-hackare och visionär teknikoptimist och Laura Hartman, docent i nationalekonomi och ordförande i regeringens Tillitsdelegation. Läs mer.

Disputation i psykologi
Den 9 december försvarar Pernille K Andersson, doktorand i psykologi, sin doktorsavhandling "Changing the Servicescape: The influence of music, self-disclosure and eye gaze on service encounter experience and approach-avoidance behavior". Läs mer. 

Du får det här nyhetsbrevet för att du är prenumerant eller för att vi tror att du har intresse av informationen. Nyhetsbrevet skickas ut sex gånger per år. Mejla oss om du önskar avregistrera dig eller lägga till ny prenumerant: ctfnews@kau.se


Om Karlstads universitet

Karlstads universitet präglas av utbildning och forskning av hög kvalitet i kombination med aktiv samverkan med det omgivande samhället. Universitetet har cirka 16 000 studerande och 1 200 anställda. Karlstads universitet - vi utmanar det etablerade och utforskar det okända.