2019-11-04 12:08Pressmeddelande

Pressinbjudan: Missa inte Sveriges största drönarkonferens!

Banner för drönarkonferens 2019Banner för drönarkonferens 2019

Drönare är en snabbt växande bransch som påverkar allt ifrån stadsbyggande och transport till säkerhet och skogs- och jordbruk. Den 5-6 november går Sveriges största drönarkonferens av stapeln i flyghuvudstaden Linköping, vi bjuder in media att bevaka detta. Infrastrukturministern Tomas Eneroth kommer. Och det gör också världens största drönare!

Framtidens teknik är redan här

Under temat Framtidens teknik är redan här arrangeras UAS Forum 2019 för alla aktörer inom drönarområdet i Linköping den 5-6 november. Drönare används idag för att effektivisera inom flera olika sektorer men det finns många organisationer som ännu inte har kommit upp på banan och dragit nytta av denna innovativa teknik. Därför har organisationerna UAS Forum Sweden, Geoforum Sverige och BIM Alliance gått samman för att erbjuda en mötesplats som berör många intressen och inspirerar till ökad användning. Under dessa två dagar samlas närmare 200 deltagare från många olika verksamhetsområden på Linköpings Konsert & Kongress.

UAS Forum 2019 bjuder både på en utställning och ett välfyllt och högaktuellt konferensprogram med Sveriges mest intressanta talare inom området.

Infrastrukturministern lyfter Sveriges satsningar

Infrastrukturminister Tomas Eneroth inleder konferensens andra dag och delar med sig av regeringens perspektiv på drönarverksamheten i Sverige. Här får publiken en chans att ställa sina frågor och ta pulsen på vad vi kan vänta oss från politiskt håll framöver.

Drönarutvecklingen går nu otroligt fort och under konferensen får du ta del av båda nya lösningar och nya, ibland oväntade, användningsområden. Till exempel får deltagarna  en trendspaning av huvudtalaren Sik Cambon Jensen på tema ”Högkvalitativa data, drönare och robotics”.

I programmet finns över 30 talare som ger oss ny kunskap inom ämnen som uppslukande användarupplevelser i 360°,  drönartrafik i stadsmiljö, strategier för framgångsrik implementering, brottsplatsundersökning med drönare,  drönare som forskningsredskap i en av världens mest aktiva vulkaner, och mycket mer.

Hela programmet tar du del av på konferensens webbplats.

Världens största drönare på plats

I utställningen på UAS Forum möter du företag som visar upp den allra senaste tekniken. Här kan du bland annat se och höra om världens största drönare på 6,5x6,5 meter som möjliggör till exempel snabb transport av material vid hjälpinsatser i samband med kris eller katastrof.

Välkommen!

Media är välkomna att bevaka konferensen. Anmäl dig för pressackreditering här. Vill du intervjua någon talare, kontakta oss.

Tid: 5-6 november 2019
Plats: Linköpings Konsert & Kongress

Kontaktpersoner

Lisa Samuelsson, lisa.samuelsson@geoforum.se, 073-507 31 62
Terese Lilliehorn, terese.lilliehorn@bimalliance.se, 070-682 68 28Om IQ Samhällsbyggnad

UAS Forum Sweden är arrangör av UAS & UAV-konferenser. För femte året i rad arrangerar de nu UAS Forum i Linköping. Mässan och konferensen som vuxit och blivit Sveriges största mötesplats för drönarbranschen. BIM Alliance är en sektorsdriven ideell förening som arbetar för bättre samhällsbyggande med hjälp av BIM – digital strukturerad informationshantering. Geoforum Sverige är en ideell förening som arbetar för att främja samhällsnyttan av geodata – data kopplade till en plats – och en datadriven utveckling av ett hållbart samhälle.