2019-11-12 09:29Pressmeddelande

Pressinbjudan: Hinder och drivkrafter för BIM

Logotyp för föreningen BIM AllianceLogotyp för föreningen BIM Alliance

Föreningen BIM Alliance följer upp den BIM-debatt som under hösten förts i Fastighetsnytt och Byggindustrin och bjuder in till ett frukostmöte den 18 november. Media är varmt välkomna att delta på mötet.

Panelen består av Örjan Wikforss, arkitekt och professor i projektkommunikation, Svante Hagman, ordförande för BIM Alliance, Birgitta Olofsson, vVD Tyréns och Andreas Udd, VD VRA Rörinstallationer. Anna Bellman, är moderator.

Som inledning på seminariet får vi ta del av en forskningsrapport om hinder och drivkrafter för en digitaliseringsdriven branschutveckling. Rapporten presenteras av Henrik Linderoth, professor Jönköpings Universitet.

– Den debatt som nu förs sätter ljuset på att vi ännu inte lyckats uppnå de nyttor som vi önskar med BIM i samhällsbyggnadssektorn. BIM Alliance är en plattform för BIM-utvecklingen i Sverige och en naturlig plats för öppna diskussioner kring vilka hinder och drivkrafter för BIM som finns i sektorns olika delar, säger Susanne Nellemann Ek, vd för BIM Alliance.

Tid: Måndagen den 18 november, klockan 8.30–9.30. Frukost serveras från 8.00.

Plats: Drottninggatan 33, Ljusgården, Stockholm

Representanter från media är välkomna att delta. För anmälan kontakta Helena Gibson Ek, kommunikationsansvarig, 070-375 80 90 eller helena.gibson-ek@iqs.se.

Tidigare inlägg i debatten

Dags att syna BIM-bluffen
BIM kräver mer än digitalisering av gamla arbetssätt
Snacka om digitalisering
BIM är en process, inte ett statiskt verktyg
Byggbranschen har inte gått i bräschenOm IQ Samhällsbyggnad

BIM Alliance är en sektorsdriven ideell förening som arbetar för bättre samhällsbyggande med hjälp av BIM – digital strukturerad informationshantering. Genom BIM kan obrutna informationsflöden skapas i samhällsbyggandets processer och samhällsbyggnadssektorn effektiviseras betydligt.