2022-03-02 10:48Pressmeddelande

Hasselbacken och Sthlmfood lanserar Potatisdieten i nytt samarbete

I samband med lanseringen av potatisdieten blir det officiellt att Hasselbacken inleder ett längre samarbete med matprofilen Rebecca Brage. 
Fotograf: Josefine LaulI samband med lanseringen av potatisdieten blir det officiellt att Hasselbacken inleder ett längre samarbete med matprofilen Rebecca Brage. Fotograf: Josefine Laul

Hasselbacken inleder ett längre samarbete med matprofilen Rebecca Brage och Sthlmfood. I samband med detta lanserar de även Potatisdieten. Potatisdieten är en diet som inte har stöd i någon hälso- eller näringslära, men påstås ge ett ökat tillskott av lyckohormon och endorfiner.

I samband med lanseringen av potatisdieten blir det officiellt att Hasselbacken inleder ett längre samarbete med matprofilen Rebecca Brage. Rebecca Brage ligger bakom Sthlmfood, en sajt och ett instagramkonto som i dag har över 76,2 tusen följare. Partnerskapet sträcker sig under 2022 och kommer att resultera i flera gemensamma kampanjer med fokus på mat.

– Det känns fantastiskt att inleda ett längre samarbete med Hasselbacken som har så mycket historia och som satsar på helhetsupplevelse med mat, dryck och musik. Potatisdieten ligger mig varmt om hjärtat då jag är en stor motståndare till olika dieter generellt som bara skapar hälsoångest och stress. Med Potatisdieten vill vi att man ska äta och njuta av livet säger, Rebecca Brage.

Hasselbackspotatisen, som uppfanns på Hasselbacken av Leif Eliasson 1953, gör nu comeback. Den är god. Och den passar himla bra till en massa olika saker. Den klassiska knölen blir på Hasselbacken ordentligt dekadent med ingredienser som wagyu, kaviar, tryffel, havskräftor, tångrom och Västerbottensost som sidekicks.

Hasselbackspotatisen, som uppfanns på Hasselbacken av Leif Eliasson 1953, gör nu comeback. Den är god. Och den passar himla bra till en massa olika saker. Den klassiska knölen blir på Hasselbacken ordentligt dekadent med ingredienser som wagyu, kaviar, tryffel, havskräftor, tångrom och Västerbottensost som sidekicks. I samband med detta vill Hasselbacken presentera Potatisdieten. En diet som inte på något vis har stöd inom hälso- eller näringslära och som inte heller utlovar resultat såsom viktned- eller uppgång. Den dekadenta dieten rekommenderas att intas i kombination med bra musik, mycket dans och bubbel. En kosthållning och leverne som sägs öka både oxytocin, serotonin och diverse endorfiner.

Studier visar att potatis är det enda du behöver äta för att faktiskt leva. Knölen är rik på vitaminerna C, B och kalium. Den är oftast rund och formen går att varierar i oändlighet. Har man tröttnat på Hasselbackspotatisen kan man med fördel byta ut mot andra potatisbaserade alternativ som finns tillgängliga på Hasselbacken till exempel pommes frites med tryffelmajonnäs eller gårdschips med löjrom, creme fraiche, rödlök och gräslök.

Varje helg fylls Hasselbackens restaurang med musik av gästande dj:s och artister under både brunch och middag. Allt för att ge gästerna en fullkomligt fabulös matupplevelse - i Hasselbackens härliga historiska miljö.

– Att arbeta med proffs som Rebecca Brage är fantastiskt! Det är mycket nytt som händer här på Djurgården just nu. Hasselbackspotatisen återfödelse från en halvtråkig 90-talsklassiker till en dekadent lyxrätt är bara en av många spännande saker som händer framöver. Potatisdieten ska inspirera till flera fabulösa inslag i livet. Att Sthlmfood ska vara en del av det här tiden känns otroligt spännande säger Tony Wittgren, restaurangchef på Hasselbacken.

Fakta
Hasselbacken serverar brunch varje helg klockan 12.00–16.00
Hasselbackspotatisen med lyxiga toppings finns tillgängligt i restaurangen varje dag.


Om Hotell Hasselbacken

Välkommen till Hotell Hasselbacken! Det historiska Hotell Hasselbacken är vackert beläget på Djurgården i Stockholm. Med 113 hotellrum, restaurang, bar, relaxavdelning och mötes- & eventlokaler för upp till 300 personer är Hotell Hasselbacken på Djurgården ett perfekt val för weekend-resan såväl som företagsevenemang. Restaurangen på Hasselbacken är genomsyrad av historia och erbjuder klassiska rätter med en modern touch. Våra hotellrum är rymliga och du bor nära Djurgårdens alla attraktioner som Gröna Lund, Skansen, ABBA The Museum och Vasamuseet. Om du ska på föreställning på Cirkus så bor du smidigt på Hasselbacken som ligger vägg i vägg.