2019-02-13 07:00Pressmeddelande

Killarna bakom succéshowen Den Lyckliga Pessimisten tillbaka med ny humorföreställning och bok

Närmare 35 000 personer såg Den Lyckliga Pessimisten. Nu är Jan Bylund och Mattias Lundberg tillbaka med Mamma Ljuger - en show och bok som avslöjar om mamma farit med osanning hela ditt liv. För får man verkligen kramp om man badar direkt efter att man har ätit?

– Det känns riktigt roligt att komma tillbaka med en ny show och att denna gången helt fokusera på mamma. Pappa får visserligen också lite plats, men detta är en show för alla som har en mamma, är en mamma, känner en mamma eller någon gång har sett en mamma. Det är dags för Sverige att inse faktum - Mamma Ljuger, säger Jan Bylund.

  • Är gratis alltid gott?
  • Får man finnar av choklad?
  • Är Coca Cola bra vid magsjuka?
  • Är det farligt att väcka den som går i sömnen
  • Blir man verkligen klok av fisk?

Vi har alla hört eller till och med levt vårt liv efter uppmaningar som “äter du snö får du mask i magen” och “badar du efter maten får du kramp” och vi har trott att det faktiskt finns något som heter växtvärk. Vad av det som mamma har upprepat gång på gång under åren är egentligen sant? I nya föreställningen Mamma Ljuger avfärdar komikern Jan Bylund och psykologen Mattias Lundberg många av de “sanningar” som mamma har kommit med under din uppväxt som inget annat än fake news!

Showen handlar dock inte bara om alla mammas lögner. Duon gör en djupdykning i uppväxtens alla konstigheter och företeelser. Och där finns ju som bekant en hel del att plocka från.

– Alla som är vuxna idag har ju haft en barndom och nu hjälper vi alla att reda ut den. Oavsett om du heter Jan Guillou, Glenn Hysen, Bianca Ingrosso eller något annat så har du möjlighet till en rejäl analys av din uppväxt - i storgrupp, säger Mattias Lundberg

Närmare 35 000 personer såg Den Lyckliga Pessimisten och man spelade för fullsatta hus i hela Sverige. Nya showen Mamma Ljuger har smygpremiär i maj på mors dag, men den officiella premiären blir i Älvsbyn i oktober. I samband med showen släpper Jan Bylund och Mattias Lundberg boken med samma namn, som finns till försäljning i maj.

Biljetterna till föreställningen släpps 15 februari.

 
Turnéplan hösten 2019: 
Älvsbyn 6 oktober 
Kiruna 8 oktober 
Luleå 9 oktober 
Piteå 10 oktober 
Härnösand 22 oktober 
Sundsvall 23 oktober 
Mora 12 november 
Ludvika 13 november 
Falun 14 november 
Halmstad 26 november 
Göteborg 27 november 
Borås 28 november 
 


Om Gul PR

Gul PR är en ung och hungrig PR-byrå. Vi arbetar med influencers som Yoga Girl och Ångestpodden, böcker och författare och företag, särskilt inom techsektorn.


Kontaktpersoner

Vilhelm Hanzén
Presskontakt
Vilhelm Hanzén
Rebecca Törnroos
Presskontakt
Rebecca Törnroos