2021-04-15 15:30Pressmeddelande

Ny verksamhetsledare för konserthuset i Grästorp

Inger NordströmInger Nordström

 

Det står nu klart att Inger Nordström blir verksamhetsledare för konserthuset i Grästorp.

Inger kommer ansvara för kulturskolan, ungdomsverksamheten och även jobba med event och konferenser i konserthuset.

- Jag är jätteglad att Inger väljer att börja jobba hos oss, tror att hon är den perfekta rekryteringen för att få fart och form på det nya huset. Jag tror att konserthusbyggnaden kommer att bli ett hjärta i Grästorp som kommer ge mervärde till många grästorpare.
Sedan ser jag fram emot att Inger hjälper oss vidare i att utveckla kulturen i Grästorps kommun tillsammans med våra medledare. Det känns inspirerande att vi stärker vårt kulturella team ytterligare. Det är trots allt möjligt att vara både förenings- och kulturkommun och med Inger tar vi flera steg åt det hållet, säger Linda Esseholt Hermansson, kommundirektör i Grästorps kommun.

 

Inger Nordström som ursprungligen kommer från Karlstad har bott i Tengene och Tun sen 1988.
Genom åren har Inger arbetat som verksamhetschef för Riksteatern både i Skaraborg och Västra Götaland, Kultur- och Fritidschef i Lidköping, Chef för Rörstrand Museum och nu senast som chef för Musikskolan Vänersborg. 
Från Grästorp kom också "Inger Nordström n´her Rhinestone Band" som under 17 år turnerade i bygden, Sverige, Europa och USA. Några kanske också minns radioprogrammet Country Corner som sändes i Radio Skaraborg under 11 års tid med Inger som programledare. 

 

- Det som lockat mig till denna tjänst är de stora möjligheter till utveckling som finns i kombinationen Grästorps Konserthus, Ungdomsverksamheten och Kulturskolan. Jag tror mitt kontaktnät, olika erfarenheter och koppling till kultursektorn kan leda till varierande former av externt finansierade projekt, samarbeten med andra aktörer och en utveckling av Grästorps Konserthus till ett livaktigt nav för aktiviteter i kommunen. Det är oerhört inspirerande att arbeta med utveckling och jag ser mycket fram emot att få ta mig an detta nya uppdrag.
Det är också roligt att efter alla år som inflyttad värmlänning i Grästorp med arbete på annan ort slutligen få arbeta i kommunen. Särskilt roligt är det efter att ha upptäckt att min farmors släkt kommer från Grästorp på alla linjer ända tillbaka till 1400-talet, det torde göra en godkänd som "äkta grästorpare", säger Inger Nordström, ny verksamhetsledare för konserthuset i Grästorp.

 

Den 20 maj tillträder Inger och kommer inledningsvis arbeta på 20 % fram till augusti då hon går upp till 100 %.


Om Grästorps Kommun

Välkommen till Grästorps kommuns pressrum. Grästorps kommun ligger i Västra Götalands Län och i gamla Skaraborgs Län, precis nedanför Vänern. Grästorps kommun är en av Sveriges mindre kommuner med nästan 6000 invånare. I Grästorps kommun arbetar nästan 500 personer för att; ge omsorg till våra barn och äldre, sköta vatten, avfall, renhållning och trafik, ansvara för stadsplanering och byggfrågor, arbeta med kultur- och turism samt fritidsverksamhet plus mycket mer.