2022-08-19 06:33Pressmeddelande

Detaljplanen för Brännebacka Västra har vunnit laga kraft

Foto av två personer som blickar ut över en åker. Kommunalråd Kent Larsson (M) och andra kommunalråd Maria Toll (C) blickar ut över vad som ska bli Brännebacka Västra.

I det natursköna området väster om Nossan i Grästorp planeras för upp till 700 personer. Nu har detaljplanen vunnit laga kraft, och arbetet med bostadsområdet Brännebacka Västra kan gå in i nästa fas.

De senaste åren har det varit högt tryck på tomterna i Grästorp - många vill bo i Grästorp, men kommunen har haft få tomter att erbjuda. Att bli fler grästorpare är ett av Grästorps kommuns politiskt uppsatta mål, och som man nu är ett steg närmare. I det nya bostadsområdet på väster sida av väg 2544, Trökörnavägen, kommer många olika bostadsalternativ att kunna erbjudas. I detaljplanen finns både flerbostadshus i 4-5 våningar, samt radhus, parhus och villor.

Planeringsarbetet började redan i samband med översiktsplanen 2016. Det tar lång tid med alla undersökningar och utredningar som ska göras, och därför har vi planerat för ett stort område med en tidsplan på 10-15 år, säger Kent Larsson (M), kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Grästorp.  

Det nya bostadsområdet är väl tilltaget, och kommer att byggas i etapper.

Det här är en rolig del i utvecklingen av Grästorp, det här möjliggör att Grästorp kan växa. Och det är verkligen en fantastisk kommun att bo i. Nära till allt, tryggt för barn och topprankad skola - det kan inte bli bättre, säger Maria Toll (C ), andre kommunalråd i Grästorp.  

Vad händer nu?

Nu väntar upphandling av entreprenör för projektering och utbyggnad av infrastruktur så som vägar, gator och V/A-anslutningar. Först efter det arbetet kan tomter börja styckas av, och förhoppningen är att det ska finnas tomter att köpa under 2023. Redan nu kan man ställa sig i tomtkö på kommunens hemsida. Där finns också möjlighet att anmäla intresse för markanvisning.


Om Grästorps Kommun

Välkommen till Grästorps kommuns pressrum. Grästorps kommun ligger i Västra Götalands Län och i gamla Skaraborgs Län, precis nedanför Vänern. Grästorps kommun är en av Sveriges mindre kommuner med nästan 6000 invånare. I Grästorps kommun arbetar nästan 500 personer för att; ge omsorg till våra barn och äldre, sköta vatten, avfall, renhållning och trafik, ansvara för stadsplanering och byggfrågor, arbeta med kultur- och turism samt fritidsverksamhet plus mycket mer.


Kontaktpersoner

Erica Olson
Samhällsplanerare
Erica Olson