2024-01-31 05:50Pressmeddelande

Idag hoppar hela Sverige!

Carolina Klüft hopparCarolina Klüft och Generation Pep står bakom Upp och Hoppa-dagen

 

Upp och Hoppa-dagen är en årligt återkommande manifestationsdag instiftad av oss på Generation Pep. Målet med dagen är att sprida rörelseglädje och få många att visa ett engagemang i frågan för barn och ungas fysiska hälsa. I år fokuserar organisationen lite extra på att hitta tillfällen i vardagen då vi alla kan ha tid med en rörelsepaus. 

 

Har du funderat på hur mycket tid du lägger på att vänta på olika saker varje dag? Du väntar på att du ska ha borstat klart tänderna i två minuter, du väntar kanske på bussen eller tåget, du väntar vid ett övergångsställe, du väntar på att matlådan ska värmas klart i micron, du väntar på reklamen innan inlägget på Youtube kan börja och du väntar på den där sistas minuten innan tvättmaskinen är klar. Det finns helt enkelt väldigt många tillfällen i vardagen som vi väntar. Det är ju likadant för våra barn. De väntar på att föräldrarna ska bli klara, de väntar kanske också på bussen, och de väntar på att maten ska ställas på bordet. Oavsett om du är vuxen eller barn så har Generation Pep bästa tipset på hur alla dessa tillfällen då vi väntar blir både roligare och hälsosammare - använd de för att Upp och Hoppa! 

 

Genom att göra en rörelsepaus, exempelvis göra jumping jacks (saxhopp), så kan vi använda tillfällen som vi ändå bara väntar till något effektivt. Vi får in lite extra rörelse och vi kommer då både bli piggare och gladare, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep.  

 

Så i år på årets Upp och Hoppa-dag och en vecka framåt vill Generation Pep att vi tar chansen vid varje väntetid i vardagen - gör jumping jacks och häng med på Upp och Hoppa.

 

Följ oss på Generation Pep för att få mer inspiration till rörelse! 


Om Generation Pep

Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som tillsammans med aktörer från hela samhället vill driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Läs mer på generationpep.se


Kontaktpersoner

Emma Blomdahl Wahlberg
Kommunikationsansvarig
Emma Blomdahl Wahlberg