2023-04-18 05:45Pressemeddelelse

Fristads lancerer nye produktkoncepter

Intensiverer arbejdet med omstillingen til mere bæredygtige materialer

 

Arbejdstøjsproducenten Fristads tager nu en ny tilgang til sit sortiment af arbejdstøj ved at lancere produktkoncepter, der er specielt udviklet til detailhandlen. De nye koncepter er baseret på virksomhedens bedst sælgende arbejdsbukser, som er blevet kombineret med matchende toppe og jakker for at forenkle kundens valg af stil på arbejdspladsen. En vigtig del af arbejdet med at udvikle de nye koncepter har været at inkludere mere bæredygtige produkter i hvert koncept.

"Vores mål med de nye koncepter har været at udvikle matchende løsninger til brugere inden for byggeri og anlæg samt service og industri for at gøre det lettere at finde en løsning fra top til tå, der matcher kundernes præferencer," siger Lena Bay Højland, produktdirektør hos Fristads.

I Fristads’ seneste kundeundersøgelse gav kunderne udtryk for et ønske om et mere "moderne" sortiment, og Fristads’ produktafdeling lyttede og handlede. Hver enkelt af de nye koncepter omfatter arbejdsbukser, toppe og jakker - alle med et opdateret design, så slutbrugerne kan finde deres yndlingsstil - også på arbejdspladsen.

 

Koncepter med rodfæste i den skandinaviske natur

For at omfavne Fristads’ svenske arv bærer koncepterne navne på svenske naturreservater, fra Tyresta i det centrale Sverige til Haverdal på vestkysten og Trofta i syd. De koncepter, der lanceres, består af fire koncepter inden for bygge- og anlægsbranchen, to koncepter inden for Hi-Vis beklædning og et koncept inden for service og industri. Nogle af koncepterne er velkendte fra tidligere, mens andre er helt nye.

 

"Vi har identificeret en række ’stilarter’ baseret på præferencer som pasform, pris og materiale, som til sammen skaber en bred vifte af muligheder, man kan vælge imellem. De der foretrækker stretch og en strammere pasform, vil ikke blive skuffet - men der er også muligheder for dem, der foretrækker en mere klassisk stil," siger Anastasios Lappas, designchef hos Fristads.

 

Arbejdstøj i mere bæredygtige materialer

En vigtig del af arbejdet med at udvikle de nye koncepter har været at inkludere mere bæredygtige produkter i hvert koncept – noget, som Fristads fortsat vil arbejde med fremadrettet.

 

"Vi arbejder hele tiden på at opdatere vores materialer til mere miljømæssigt bæredygtige versioner uden at gå på kompromis med produkternes kvalitet. Når vi lancerer vores nye koncepter, er det planen, at de alle skal indeholde produkter hvoraf mindst 50 procent er af bæredygtige materialer, f.eks. genbrugsmaterialer, biobaserede materialer eller materialer som er udviklet med mere bæredygtige teknikker," siger Lena Bay Højland, produktdirektør i Fristads.

 

Fristads har i mange år arbejdet på at opdatere sit sortiment for at gøre det mere miljømæssigt bæredygtigt. I 2019 lancerede de tøjbranchens første tøj med en miljøvaredeklaration, EPD, og siden da har de også skiftet til mere miljømæssigt bæredygtige materialer på flere af de bedst sælgende produkter for at mindske klimapåvirkningen.

 

Kort om de nye koncepter

 

Haverdal

Det fleksible allround-koncept med letvægtstøj til hverdagsbrug. Serien fås i sort og blå med diskrete refleksdetaljer og lynlåse af høj kvalitet samt slidstærke detaljer.

 

Alnaryd
Det komfortable og pålidelige valg. Slidstærkt og funktionelt tøj til hverdagsbrug til professionelle brugere inden for bygge- og anlægsbranchen. Tilgængeligt i sort, grå og blå med diskrete, reflekterende detaljer.

 

Tyresta
Arbejdstøj, der følger med alle dine bevægelser. Innovation kombineret med avancerede materialer til professionelle håndværkere, der vil have det bedste. Kontrasterende Hi Vis-detaljer, tone-i-tone-syninger og reflekterende detaljer.

 

Skarup
Et farvematchende koncept for alle, der styrker holdånden. Fungerer til en bred vifte af anvendelser - industri, service og byggeri. De fleste beklædningsgenstande er godkendt til industrielt vaskeri.

 

Stiby

Dobbelt så høj komfort og et mindre miljømæssigt fodaftryk end almindeligt Hi Vis-arbejdstøj. Trykte reflekterende materialer giver øget bevægelsesfrihed. Beklædningsstykkerne i GSTP-materialet har en EPD.

 

Trofta
Et sikkert valg for letvægtskomfort. Tøjet har en fantastisk funktionalitet, holdbarhed og pasform i økologisk bomuld og genanvendt polyester. Beklædningsstykkerne i GPLU-materialet har en EPD.

 

Classics

Det originale look og den originale følelse af arbejdstøj. Pålidelig, klassisk og funktionel beklædning til hverdagsbrug. Beklædningsgenstande, der er tæt forbundet med, hvordan arbejdstøj engang så ud.

Læs mere om koncepterne her.

 



Om Kort om Fristads Kansas

Fristads, Kansas og Leijona er blandt de førende mærker inden for arbejdstøj til byggeri og konstruktion, industri og service på deres respektive markeder i Sverige, Danmark og Finland. Derudover eksporteres de tre brands til Europa. Fristads, Kansas og Leijona har over 600 ansatte og en samlet årlig omsætning på ca. 1,2 mia. svenske kroner. Arbejdstøjet fra de tre brands er af høj kvalitet og er udviklet i tæt samarbejde med slutbrugerne og altid med fokus på innovation og bæredygtighed.


Kontakt

Maja Lundgreen
Marketing Manager, Denmark
Maja Lundgreen