2020-12-01 11:01Pressmeddelande

Forena rekryterar Mikael Romero med ansvar för förbundets medierelationer

Mikael RomeroMikael Romero

Mikael Romero kommer att ansvara för Forenas mediakontakter och även kommunikativt understödja förbundets politiska påverkansarbete. Han börjar sin anställning idag den 1 december.

Mikael har drygt 30 års erfarenhet av kommunikation och påverkan på hög nivå i svenskt samhällsliv, varav drygt 20 år i fackföreningsrörelsen.

Han har verkat som talskrivare, pressekreterare och rådgivare hos några av Sveriges mest inflytelserika beslutsfattare och varit verksam i Statsrådsberedningen, Sveriges riksdag, Stockholms stadshus och under många år åt LO-ledningen.

Mikael har efter många år i fackföreningsrörelsen och i politiken goda kunskaper i arbetsmarknadsfrågor och i politiska frågor som är viktiga för Forenas medlemmar.

- Mikael har lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med samhällsbärande frågor. Den kompetensen blir värdefull för Forena, när vi ytterligare förstärker vårt opinionsbildningsarbete med att berätta om försäkringsbranschens betydelse för samhället och individens möjligheter till trygghet genom livet, säger Andreas Westerius, kanslichef på Forena.

Mikael Romero kommer närmast från arbete i egen PR-byrå.


Om Forena - försäkringsfacket

Forena är försäkringsbranschens fackförbund. Sedan 1919 har vi jobbat för ett tryggt och utvecklande arbetsliv för anställda inom försäkring och finans. Våra medlemmar finns inom alla yrkesroller på försäkringsbolag, banker som ägs av försäkringsbolag och hos försäkringsförmedlare.


Kontaktpersoner

Andreas Westerius
Andreas Westerius