2023-01-23 10:00Pressmeddelande

"Focus Nordic" pasitinka ateitį su nauju automatizuotu sandėlio išplėtimu

Focus Nordic warehouse extensionFocus Nordic warehouse extension

"Focus Nordic" naujasis automatizuotas centrinio sandėlio išplėtimas Geteborge, Švedijoje, jau veikia visu pajėgumu. Novatoriškoje automatizuotoje sandėliavimo ir paieškos sistemoje lygiagrečiai veikia 9 robotai, kurie ima prekes iš 19 000 dėžių tinklo. Lankstumo galimybė pridėti daugiau robotų ir padidinti tinklelio plotą leidžia ateityje dar labiau išplėsti sandėlio pajėgumus.

Su 2 200 m3 priestatu "Focus Nordic" turi 5 700 m3 ir 12 000 SKU sandėlio talpą. Be to, įgyvendindama "Focus Nordic" tvarumo strategiją, bendrovė įrengė saulės baterijas, kurios per metus pagamins 178 000 KWH elektros energijos. Tai patenkins "Focus Nordic" energijos poreikius kelis mėnesius per metus ir padės sumažinti anglies dioksido pėdsaką, kompensuojant 80 tonų CO2 per metus.   

"Statybos projektas buvo įgyvendintas per rekordiškai trumpą laiką ir neviršijant biudžeto, o tai šiais laikais yra nemenkas pasiekimas", - sako "Focus Nordic" bendrasavininkas ir vyresnysis direktorius Knutas Aronsenas. Kartu su statybos projektu "Focus Nordic" būstinėje Geteborge įrengė elektromobilių įkrovimo stoteles, kuriomis galės naudotis visi darbuotojai ir lankytojai. "Mes skatiname naudotis elektromobiliais, todėl tai buvo lengvas sprendimas".

Jesperas Behrmanas, "Focus Nordic" logistikos vadovas, jau pastebėjo, kad naujasis sandėlio išplėtimas optimizavo darbo eigą ir padidino efektyvumą. "Padvigubinome savo sandėliavimo pajėgumus, nors sandėliavimo plotas padidėjo tik 63 proc. Tai leidžia mums klientams pasiūlyti platesnį produktų asortimentą. Be to, dabar galime greičiau tvarkyti siuntas, sumažindami vidinį transportavimą, o komplektavimo efektyvumas padidėjo 400 %, todėl galėsime geriau tenkinti klientų poreikius."

"Focus Nordic" turės daugiau nei 10 000 gaminių, kuriuos bus galima greitai pristatyti perpardavėjams 28 Skandinavijos, Vidurio ir Rytų Europos rinkose ir tiesiogiai galutiniams vartotojams, naudojantis siuntų pristatymo sprendimais.

"Siekiame būti geriausiu ir aktualiausiu platintoju savo klientams fotografijos, vaizdo ir optikos pramonėje bei geriausiu partneriu mūsų fantastiškiems prekių ženklams ir tiekėjams", - sako "Focus Nordic" bendrasavininkas ir generalinis direktorius Mikaelis Westheimeris. "Mūsų tikslas - padaryti mūsų platų aukščiausios kokybės prekių ženklų produktų asortimentą prieinamą visoje Europoje."


Apie Focus Nordic - Lithuania

Nuo šiol Focus Nordic yra didžiausia fotografijos produktų platintoja Europoje. Mūsų asortimente yra daug gerai žinomų prekinių ženklų, tiek fotoaparatuose, žiūronuose ir prieduose. Mes atstovaujame Tamron, Zeiss, Samyang, Panasonic, Kodak, Kenko, Hollyland, NiSi, Nissin, Sirui, Kowa, Lexar, Delkin, Transcend, Ricoh/Pentax, Rotolight, Ledgo, Lenspen, Feelworld, Polaroid, Orca, Saramonic, Zhiyun, SmallRig, Nanlux, Chasing, B&W Outdoor Cases, Datavideo, Dynacore, Boundary, Gomatic, Rhino, ThinkTank ir Velbon. Taip pat turime ir savo Focus prekinį ženklą po kuriuo yra daug produktų. Mūsų verslo koncepcija – veiksmingai platinti tiesiogiai iš mūsų sandėlio, tiekiant mažmenininkams Skandinavijos ir Baltijos šalyse geriausius produktus. Dideli viso Skandinavijos ir Baltijos šalių prekių pirkimai mums leidžia derėtis dėl produktų geriausių kainų ir jų pristatymo kainos. Focus Nordic veikloje mes aktyviai palaikome geras darbo sąlygas ir gerą mūsų tiekėjų socialinę padėtį visame pasaulyje. Per mūsų narystę verslo socialinės atsakomybės iniciatyvoje (BSCI) palaikome organizacijos elgesio kodeksą. Tai turėtų apimti užtikrinimą, kad tiekėjai gerbtų žmogaus teises ir atitiktų galiojančius įstatymus ir kitus teisės aktus.


Kontaktai

Karolis Purickas
Area Manager
Karolis Purickas