2023-05-22 07:10Preses relīze

Pentax atjaunina vienu no saviem populārākajiem objektīviem

Pentax HD FA 50mm F/1.4Pentax HD FA 50mm F/1.4

50 mm fokusa attālums, iespējams, ir viens no populārākajiem fokusa attālumiem fotogrāfu vidū, jo to var izmantot visdažādākajās fotogrāfijās, sākot no portretu līdz ainavu fotografēšanai.

Pentax nesen paziņoja par vairākiem aizraujošiem produktiem, piemēram, melnbalto Pentax K-3 III un jaunu analogo kameru izstrādi, un šodien prezentē ne vienu, bet divus jaunus kompaktus 50 mm objektīvus, kas paredzēti pilna kadra kamerām!

Šī objektīva, kas ir viens no vislabāk pārdotajiem Pentax objektīviem, popularitāte pamudināja Pentax pārveidot tā dizainu. Viens objektīvs, kas saglabā klasiskā objektīva īpašo attēla atveidi un otrs, lai radītu mūsdienīgu objektīvu, kas atbilst mūsdienu prasībām fotogrāfijā - atkarībā no fotogrāfa uzdevuma vai radošās orientācijas.

Abiem objektīviem ir vienāds fokusa attālums un diafragma, taču tie ir izstrādāti, lai nodrošinātu atšķirīgu attēla atveidi.

 

  • Pentax HD FA 50MM F/1.4 ir kompakts un viegls objektīvs, kas izstrādāts ar jaunāko, augstas kvalitātes daudzslāņu HD pārklājumu, lai nodrošinātu augsta kontrasta attēlus ar asumu no malas līdz malai. Objektīvs rada minimālu atspīdumu un spoku rašanos pat sarežģītos apgaismojuma apstākļos, piemēram, aizmugures apgaismojumā. Objektīva ārējais dizains atbilst pašreizējiem DA, D FA sērijas objektīviem.

 

  • Pentax FA SMC 50MM F/1.4 Classic ir izstrādāts, lai radītu klasisku unikālu attēla atveidi, kas līdzinās pirms 50 gadiem izstrādātajam objektīvam. Mērķtiecīgi pielāgojot objektīva konstrukciju, šis objektīvs ir izstrādāts tā, lai fotografējot ar atvērtu diafragmu un spēcīgu apgaismojumu, radītu unikālu vizuālo efektu, ko parasti dēvē par "varavīksnes atspīdumu". Ja objektīvs tiek samazināts virs F/2, varavīksnes uzliesmojums izzūd. Objektīva ārpusei ir matēta melna virsma un matēts melns fokusa gredzens. Tam nav zaļa gredzena, lai uzsvērtu nostaļģisko izskatu, kas raksturīgs filmēšanas spoguļkameru laikmeta objektīviem.

 

Abiem objektīviem ir optiskā konstrukcija, kas sastāv no 7 elementiem 6 grupās. Objektīva diafragmas konstrukcija sastāv no astoņām lāpstiņām, un no F/1,4 līdz F/2,8 tā nodrošina maigu, dabiski apaļu bokeh efektu, vienlaikus samazinot punktveida gaismas avotu izkliedes efektu. Abiem objektīviem ir arī Pentax SP pārklājums, kas atgrūž ūdeni, putekļus un traipus.

 

Piegāde un cenas

Abus objektīvus sāks piegādāt 2023. gada jūnijā.

Pentax FA SMC 50MM F/1.4 Classic EUR 519,-     

Pentax HD FA 50MM F/1.4 EUR 459,-    

 

Lai iegūtu papildu informāciju, lūdzu, sazinieties ar raimonds.sauss@focusnordic.lv

 

Galvenās specifikācijas

  • Kompakts dizains
  • Universāls fokusa attālums
  • Divi objektīvi atkarībā no fotogrāfa uzdevuma vai radošās orientācijas.
  • Abiem objektīviem ir Pentax SP pārklājums
  • Abi objektīvi rada maigu, dabisku, apaļu bokeh efektu
  • 50MM F/1.4 Classic nodrošina klasiskāku vintage izskatu

 

 


Par mums Focus Nordic – Latvia

Focus Nordic ir lielākais foto preču produktu izplatītājs Eiropā. Mūsu klāsts ietver daudzus no spēcīgākajiem zīmoliem gan kameru, gan optikas, gan piederumu ziņā. Mēs pārstāvam tādus zīmolus kā Zeiss, Tamron, Ricoh/Pentax, Rotolight, Samyang, Lexar, Transcend, Delkin, Panasonic, Polaroid, Kodak, Kenko, Sirui, Hollyland, Kowa, Steiner, Ilford, Nissin, NiSi, Ledgo, Orca, Saramonic, Zhiyun u.c. Bez tam, mūsu piedāvājumā ir daudzi produkti zem Focus zīmola. Mūsu biznesa koncepcija ir nodrošināt efektīvu produktu izplatīšanu tieši no mūsu pašu noliktavas, piegādājot mazumtirgotājiem Ziemeļvalstīs vislabākos produktus. Ar lieliem iepirkumiem visā Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā tiek apspriestas labākās cenas gan uz precēm, gan uz kravu pārvadājumiem. Mūsu mērķis ir būt pēc iespējas pilnīgākiem, mums šobrīd ir vairāk nekā 60 dažādu zīmolu, no kuriem daudzi ir "aparatūra", piemēram, kameras, videokameras, lēcas un optika. Focus Nordic aktīvi iestājas par labiem darba apstākļiem un labu mūsu piegādātāju sociālo stāvokli visā pasaulē. Caur mūsu dalību ‘’Sociālās Uzņēmējdarbības Atbilstības Iniciatīvu’’ (BSCI), mēs atbalstām organizācijas rīcības kodeksu. Tai jāietver tas, ka piegādātāji ievēro cilvēktiesības un atbilst piemērojamiem tiesību aktiem un noteikumiem. Mums kā importētājam un aģentam ir svarīgi, lai mūsu pārdotie produkti tiktu ražoti ētiski, sociāli un ekoloģiski atbildīgi. Pateicoties sadarbībai BSCI, mums ir iespēja izvirzīt iepriekš minētās prasības mūsu piegādātājiem.


Kontakti

Raimonds Saušs
Country Manager
Raimonds Saušs