2023-01-23 10:00Preses relīze

Focus Nordic iesāk jauno gadu ar jaunu automatizētu noliktavas atklāšanu

Focus Nordic warehouse extensionFocus Nordic warehouse extension

Focus Nordic jaunā automatizētā centrālā noliktava Gēteborgā, Zviedrijā, ir atvērta pilnā darba režīmā. Inovatīvajā automatizētajā uzglabāšanas un izcelšanas sistēmā paralēli darbojas 9 roboti, lai atlasītu preces no 19 000 tvertņu tīkla. Iespēja elastīgi pievienot vairāk robotu un palielināt režģa platību ļauj nākotnē vēl vairāk paplašināt noliktavas jaudu.

Ar paplašinājumu 2 200 m3 , Focus Nordic kopējā noliktavas platība ir 5 700 m3 un 12 000 SKU. Turklāt, īstenojot Focus Nordic ilgtspējības stratēģiju, uzņēmums ir uzstādījis saules paneļus, kas gadā saražos 178 000 KWH elektroenerģijas. Tas apmierinās Focus Nordic enerģijas vajadzības vairākus mēnešus gadā un palīdzēs samazināt oglekļa dioksīda emisijas, kompensējot 80 tonnas CO2 gadā.   

"Būvprojekts tika pabeigts rekordīsā laikā un budžeta ietvaros, kas mūsdienās nav mazs sasniegums," saka Knuts Aronsens, Focus Nordic līdzīpašnieks un vecākais direktors. Paralēli būvniecības projektam Focus Nordic centrālajā birojā Gēteborgā uzstādīja elektrotransportlīdzekļu uzlādes stacijas, ko varēs izmantot visi darbinieki un apmeklētāji. "Mēs veicinām elektromobiļu izmantošanu, tāpēc tas bija viegls lēmums."

Focus Nordic loģistikas vadītājs Jespers Bērmans (Jesper Behrman) jau tagad ir pamanījis, ka jaunā noliktavas paplašinājuma rezultātā darba plūsma un efektivitāte tika optimizēta. "Mēs esam dubultojuši savu noliktavas jaudu, lai gan noliktavas platība ir palielinājusies tikai par 63%. Tas ļauj mums piedāvāt saviem klientiem plašāku produktu klāstu. Tagad mēs varam ātrāk apstrādāt sūtījumus, pateicoties jaunajai robotizētajai sistēmai komplektēšanas efektivitāte ir palielinājusies par 400 %."

Focus Nordic būs pieejams vairāk nekā 10 000 produktu klāsts, ko varēs ātri piegādāt klientiem 28 Skandināvijas, Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs, kā arī tieši gala lietotājiem, izmantojot inovatīvus piegādes risinājumus.

"Mēs vēlamies būt labākais un atbilstošākais izplatītājs mūsu klientiem foto, video un optikas nozarē un labākais iespējamais partneris mūsu fantastiskajiem zīmoliem un piegādātājiem," saka Mikaels Vesthaimers, Focus Nordic līdzīpašnieks un vadītājs. "Mūsu mērķis ir padarīt mūsu plašo augstākās kvalitātes zīmolu produktu portfeli pieejamu visā Eiropā."


Par mums Focus Nordic – Latvia

Focus Nordic ir lielākais foto preču produktu izplatītājs Eiropā. Mūsu klāsts ietver daudzus no spēcīgākajiem zīmoliem gan kameru, gan optikas, gan piederumu ziņā. Mēs pārstāvam tādus zīmolus kā Zeiss, Tamron, Ricoh/Pentax, Rotolight, Samyang, Lexar, Transcend, Delkin, Panasonic, Polaroid, Kodak, Kenko, Sirui, Hollyland, Kowa, Steiner, Ilford, Nissin, NiSi, Ledgo, Orca, Saramonic, Zhiyun u.c. Bez tam, mūsu piedāvājumā ir daudzi produkti zem Focus zīmola. Mūsu biznesa koncepcija ir nodrošināt efektīvu produktu izplatīšanu tieši no mūsu pašu noliktavas, piegādājot mazumtirgotājiem Ziemeļvalstīs vislabākos produktus. Ar lieliem iepirkumiem visā Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā tiek apspriestas labākās cenas gan uz precēm, gan uz kravu pārvadājumiem. Mūsu mērķis ir būt pēc iespējas pilnīgākiem, mums šobrīd ir vairāk nekā 60 dažādu zīmolu, no kuriem daudzi ir "aparatūra", piemēram, kameras, videokameras, lēcas un optika. Focus Nordic aktīvi iestājas par labiem darba apstākļiem un labu mūsu piegādātāju sociālo stāvokli visā pasaulē. Caur mūsu dalību ‘’Sociālās Uzņēmējdarbības Atbilstības Iniciatīvu’’ (BSCI), mēs atbalstām organizācijas rīcības kodeksu. Tai jāietver tas, ka piegādātāji ievēro cilvēktiesības un atbilst piemērojamiem tiesību aktiem un noteikumiem. Mums kā importētājam un aģentam ir svarīgi, lai mūsu pārdotie produkti tiktu ražoti ētiski, sociāli un ekoloģiski atbildīgi. Pateicoties sadarbībai BSCI, mums ir iespēja izvirzīt iepriekš minētās prasības mūsu piegādātājiem.


Kontakti

Raimonds Saušs
Country Manager
Raimonds Saušs