2021-04-22 06:30Preses relīze

Divi jauni objektīvi no Tamron

Tamron ir viens no cienījamākajiem ražotājiem, kas ražo objektīvus Sony E stiprinājuma sistēmai. Tagad ir pienākusi kārta diviem objektīviem: Tamron 150-500 mm f/5-6.7 Di III VC VXD pilnkadru kamerai un Tamron 11-20 mm f/2.8 Di III-A RXD C-tipa uzlabotajai foto sistēmai (Aps-C).

 

150-500 mm objektīvam ir daudzpusīgs tālummaiņas diapazons, kas ļauj fotogrāfiem iegūt savvaļas dzīvnieku tuvplānus, kā arī tuvināt, lai iegūtu apkārtējās ainavas skatus. Objektīvam ir kompakts dizains, un tas ir lieliski piemērots, lai fotografētu savvaļas dzīvniekus, dabu un sportu. 11-20 mm objektīvs ir lielisks un kompakts platleņķa objektīvs, lai fotografētu visu, sākot no ainavas līdz ielu fotografēšanai.

 

 

 

Tamron 150-500 mm F/5-6.7 Di III VC VXD

 

Jaunais 150-500 mm F5-6.7 ultra telefoto tālummaiņas objektīvs ir paredzēts Sony E stiprinājuma pilnkadra spoguļkamerām, un tas ir būvēts, pievēršot pastiprinātu uzmanību kompaktam izmēram un lietojamībai, neapdraudot attēla kvalitāti.

 

Objektīvs ir tikai 209,6 mm garš un maksimālais diametrs ir 93 mm - pārsteidzoši kompakts izmērs 500 mm ultra telefoto tālummaiņas objektīvam, kas paredzēts pilnkadra spoguļkamerām. Pat pagarinot līdz 500 mm telefoto galam, objektīvs joprojām ir izcili kompakts - tikai 283 mm garš, 1725 g smags bez statīva stiprinājuma.

 

Jaunajā objektīvā atradīsiet daudz jaunu aizraujošu funkciju, piemēram, elastīgu tālummaiņas bloķēšanu (Flex zoom lock), siksnas turētāju un iebūvētu Arca Swiss ātras atdalīšanas plāksni.

 

Elastīgs tālummaiņas bloķēšanas mehānisms ļauj fotogrāfam (-ei) nekavējoties fiksēt objektīvu jebkurā tālummaiņas pozīcijā, bīdot tālummaiņas gredzenu uz priekšu un atpakaļ.

Tas novērš objektīva stobra nejaušu izkustēšanos objektīva svara dēļ. Ir uzstādīts arī parasts tālummaiņas bloķēšanas slēdzis, lai objektīva stobrs neslīdētu uz leju sava svara dēļ, kamēr tas tiek pārnēsāts.

Ātras atdalīšanas plāksne ir saderīga ar Arca Swiss, un saķeres forma ir paredzēta ērtai turēšanai. Objektīvs ir izgatavots no magnija sakausējuma, lai samazinātu svaru, kas savukārt samazina slodzi uz rokām, to turot, un tam ir siksnas stiprinājuma caurums.

 

150-500 mm objektīvam ir augsti novērtēts VXD AF lineārā motora fokusēšanas mehānisms, kas nodrošina ārkārtīgi lielu ātrumu un precīzu kustību, kā arī garantē ārkārtīgi atsaucīgu sniegumu.

Pat fotografējot telefoto, 150-500 mm objektīvs nodrošina ātru, ērtu un precīzu fokusēšanu visos fotografēšanas distancēs, no tuvas līdz tālai.

Fokusēšanas izsekošana ir ievērojami uzlabota, lai atvieglotu ātri kustīgu objektu, piemēram, sporta notikumu, putnu un aviācijas fotografēšanu. Tas nodrošina, ka šie dramatiskie mirkļi, kuros ir daudz darbības, nekad netiek palaisti garām, neatkarīgi no tā, vai tiek uzņemti fotoattēli vai video. Turklāt lineārais motors arī samazina piedziņas trokšņus un vibrācijas, kas rodas fokusēšanas laikā, padarot objektīvu ideāli piemērotu gan nekustīgu fotoattēlu, gan video uzņemšanai zemu trokšņu apstākļos.

Objektīvam ir Tamron populārais vibrācijas kompensācijas (VC) režīms, kas satur līdz 4 f stopiem un ļauj pārslēgties starp trim iestatījumiem (1. režīms: Standarts, 2. režīms: Tikai panoramēšanai un 3. režīms: Kadrēšanas prioritāte (Framing Priority)). Šī funkcionalitāte nodrošina izcilu attēla stabilizācijas veiktspēju, ļaujot efektīvi samazināt attēla izplūšanu, ko izraisa kameras trīcēšana.

 

Optiskā konstrukcija sastāv no 25 elementiem 16 grupās, ieskaitot vienu ļoti zemas dispersijas (LD, no angļu val. eXtra Low Dispersion), piecus zema dispersijas (LD, no angļu val. Low Dispersion) un divus hibrīda asfērisku lēcu elementus, kas rūpīgi kontrolē aberācijas, ieskaitot aksiālās hromatiskās aberācijas. Objektīviem ir Tamron slavenais BBAR-G2 pārklājums, kas līdz minimumam novērš dubultattēlu un atspīdumu, kā arī palīdz palielināt attēla detaļas.

 

Objektīva minimālais objekta attālums (MOD) ir 0,6 m ar 150 mm platleņķi un 1,8 m ar 500 mm telefoto.

Objektīvam ir mitrumizturīga konstrukcija un fluora pārklājums, lai nodrošinātu lietošanu pat skarbos laika apstākļos. Tas ir saderīgs ar daudzām populārām funkcijām, kuras “Sony” iebūvē savās kamerās, ieskaitot ātro hibrīdo autofokusēšanu (Fast Hybrid AF) un acu autofokusēšanu (Eye AF).

 

Galvenās specifikācijas

  • Kompakts ultra telefoto tālummaiņas objektīvs
  • Satriecoša attēla kvalitāte
  • Ātrs autofokuss
  • Vibrācijas kompensācijas (VC) režīms, kas satur līdz 4 f stopiem
  • Mitrumizturīga konstrukcija
  • Tālummaiņas rotācijas leņķis no 150 līdz 500 mm ir tikai 75°
  • Objektīva blende ar elastīgu, aizsargājošu priekšpusi

 

 

 

 

 

 

Tamron 11-20 mm f/2.8 Di III-A RXD

 

Jaunā 11-20 mm f2.8 tālummaiņa ir pasaulē pirmais ultra platleņķa tālummaiņas objektīvs Sony E stiprinājuma APS-C bezspoguļkamerām ar f/2.8 diafragmu. Neskatoties uz ātro f/ 2.8 diafragmu, objektīvs ir ļoti mazs (tikai 86,2 mm) un ir lieliski piemērots Sony kompaktajam APS-C bezspoguļkameras korpusam.

 

Pateicoties daudzpusīgajam fokusa attālumam, lietotāji var baudīt spēcīgu īpaši platleņķa fotografēšanu ar 11 mm (pilnkadra ekvivalents - 16,5 mm) un tajā pašā laikā viņiem ir objektīvs, kas ir labi piemērots ikdienišķu momentuzņēmumu uzņemšanai, piemēram, ielu ar 20 mm fokusa attālumu (pilnkadra ekvivalents - 30 mm).

 

11-20 mm f2.8 objektīvs ir tikai 86,2 mm garš un sver tikai 335 g. Tas ir izcili kompakts un viegls ātras diafragmas f2.8 ultra platleņķa tālummaiņas objektīvs.

Optiskā konstrukcija sastāv no 12 elementiem 10 grupās. To skaitā ir divi asfēriskas stikla formas (GM, no angļu val. Glass Molded Aspherical) objektīva elementi, kas nodrošina augstu izšķirtspēju visā attēlā, no malas līdz malai. Papildus tam ir ļoti zemas dispersijas (LD, no angļu val. eXtra Low Dispersion) un divi zemas dispersijas (LD, no angļu val. Low Dispersion) objektīva elementi, lai iegūtu asus attēlus ar ļoti koriģētām optiskām aberācijām.

Objektīvam ir arī Tamron slavenais BBAR-G2 pārklājums, kas līdz minimumam novērš dubultattēlu un atspīdumu, kā arī palīdz uzlabot objektu detaļas pat tad, ja subjekts ir izgaismots no aizmugures. Izmantojot visas šīs funkcijas, objektīvs rada asu attēlu no malas līdz malai ar dabiskām krāsām un lielisku bokē.

Citas aizraujošas 11-20 f/2.8 objektīva optiskās funkcijas ir lielisks minimālais objekta attālums (MOD) - 0,15 m pie 11 mm un 0,24 m pie 20 mm. Visplašākajā 11 mm iestatījumā tā pārsteidzošā maksimālā palielinājuma attiecība ir 1:4.

 

Objektīvam ir mitrumizturīga konstrukcija un fluora pārklājums, lai to varētu lietot pat visskarbākajos apstākļos. Tas ir saderīgs ar daudzām funkcijām, kuras “Sony” iebūvē savās kamerās, tostarp ieskaitot ātro hibrīdo autofokusēšanu (Fast Hybrid AF) un acu autofokusēšanu (Eye AF), un tam ir ātrs RXD pakāpju motora bloks, kas ir īpaši kluss un lieliski piemērots video lietotājiem.

 

 

Galvenās specifikācijas

  • Kompakts ultra platleņķa
  • Lielisks MOD
  • Satriecoša attēla kvalitāte
  • Mitrumizturīga konstrukcija

 

 

 

Izcenojums un piegāde:

 

Tamron 11-20 mm f/2.8 Di III-A RXD objektīva piegāde sāksies 2021. gada jūnija beigās.

Ieteicamā tirdzniecības cena ir EUR 829;-

 

Tamron 150-500 mm f/5-6.7 Di III VC VXD piegāde sāksies 2021. gada jūnija sākumā.

Ieteicamā tirdzniecības cena ir EUR 1499;-

 

Lai iegūtu papildinformāciju, lūdzu, nosūtiet e-pastu uz raimonds.sauss@focusnordic.lv

 

 


Par mums Focus Nordic – Latvia

Focus Nordic ir lielākais foto preču produktu izplatītājs Eiropā. Mūsu klāsts ietver daudzus no spēcīgākajiem zīmoliem gan kameru, gan optikas, gan piederumu ziņā. Mēs pārstāvam tādus zīmolus kā Lowepro, Joby, Zeiss, Tamron, Ricoh/Pentax, Rotolight, Samyang, Lexar, Transcend, Delkin, Panasonic, Polaroid, Kodak, Kenko, Sirui, Hollyland, Kowa, Steiner, Ilford, Nissin, NiSi, Ledgo, Orca, Saramonic, Zhiyun u.c. Bez tam, mūsu piedāvājumā ir daudzi produkti zem Focus zīmola. Mūsu biznesa koncepcija ir nodrošināt efektīvu produktu izplatīšanu tieši no mūsu pašu noliktavas, piegādājot mazumtirgotājiem Ziemeļvalstīs vislabākos produktus. Ar lieliem iepirkumiem visā Ziemeļvalstu un Baltijas reģionā tiek apspriestas labākās cenas gan uz precēm, gan uz kravu pārvadājumiem. Mūsu mērķis ir būt pēc iespējas pilnīgākiem, mums šobrīd ir vairāk nekā 60 dažādu zīmolu, no kuriem daudzi ir "aparatūra", piemēram, kameras, videokameras, lēcas un optika. Focus Nordic aktīvi iestājas par labiem darba apstākļiem un labu mūsu piegādātāju sociālo stāvokli visā pasaulē. Caur mūsu dalību ‘’Sociālās Uzņēmējdarbības Atbilstības Iniciatīvu’’ (BSCI), mēs atbalstām organizācijas rīcības kodeksu. Tai jāietver tas, ka piegādātāji ievēro cilvēktiesības un atbilst piemērojamiem tiesību aktiem un noteikumiem. Mums kā importētājam un aģentam ir svarīgi, lai mūsu pārdotie produkti tiktu ražoti ētiski, sociāli un ekoloģiski atbildīgi. Pateicoties sadarbībai BSCI, mums ir iespēja izvirzīt iepriekš minētās prasības mūsu piegādātājiem.


Kontakti

Raimonds Saušs
Country Manager
Raimonds Saušs