2022-09-05 13:45Tiskové zprávy

Samyang rozšiřuje svou filmovou řadu objektivů Xeen CF

Samyang Xeen CF T2.2 135mmSamyang Xeen CF T2.2 135mm

 

 

Řada XEEN CF byla poprvé představena koncem roku 2019 v produktové řadě skládající se z modelů 24, 50 a 85 mm, u všech se světelností T1.5. Od té doby se řada rozrostla a dnes společnost Samyang představuje nový objektiv Xeen CF 135 mm T2.2. 

Zkratka „CF“ znamená kompaktní („compact“) a flexibilní („flexible“), čímž se zdůrazňuje kompaktní velikost a univerzálnost objektivů.

Při navrhování objektivů Xeen CF bylo cílem vytvořit filmový objektiv, který by byl co nejmenší a co nejkompaktnější, aniž by byla jakýmkoli způsobem snížena kvalita.

 

Ohnisková vzdálenost 135 mm se často volí pro portréty a záběry zblízka. Díky lehkému provedení

je objektiv perfektní pro moderní filmaře, kteří jej chtějí kombinovat s fotoaparátem na gimbalu nebo dronu. Díky nízké hmotnosti objektivu se gimbal nebo dron snadněji vyváží, čímž se prodlouží výdrž baterie a doba produkce.

 

Řada Xeen CF přichází se skvělou optickou konstrukcí, která minimalizuje tzv. focus breathing (dýchání při ostření), podporuje rozlišení 8K a dodává záběrům filmový vzhled s mimořádnou reprodukcí detailů. Úžasná světelnost T2.2 nabízí nádherný bokeh, malou hloubku ostrosti a vynikající výkon při slabém osvětlení. Objektiv vybavený 11 zaoblenými lamelami clony vytváří při široce otevřené cloně jemný a snový bokeh a při zavření křišťálově čistý a ostrý obraz.

Filmům dodává umělecký dojem a díky neuvěřitelnému bokehu vytváří pocit jemné dimenze, perfektní pro portréty s rozostřeným pozadím.

Díky jedinečné technologii X-Coating společnosti Samyang jsou efektivně minimalizovány odrazy světla a efekty ghostingu.

 

Cena a dostupnost

Nový objektiv bude dostupný v polovině září 2022.

Doporučená prodejní cena je 50.490,- Kč / 2.032 €

 

K získání dalších informací napište na e-mailovou adresu matej.sumka@focusnordic.cz.

 

Hlavní vlastnosti

 

  • Pokrytí snímačů full-frame a rozlišení 8K
  • Technologie X-Coating k minimalizaci odlesků světla
  • 11 lamel clony k vytváření nádherných efektů kruhového bokehu
  • Částice v uhlíkových vláknech pro zajištění lehkosti a odolnosti objektivů
  • Standardní průměr 95 mm pro zajištění kompatibility s matte boxy
  • K dispozici pro bajonety Canon EF, Sony E a PL
  • Luminiscenční značky k usnadnění používání za extrémně slabého osvětlení
  • Stejná poloha ostřícího prstence a clonového kroužku u všech modelů této řady
  • Konzistentní 200stupňový úhel rotace pro jemné nastavení ostření


O nás Focus Nordic – Czech Republic & Slovakia

Focus Nordic, s centrálou v Gothenburgu je největším distributorem fotografické techniky v Evropě. Sortiment obsahuje řadu silných značek jako jsou Panasonic, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Sirui, LumeCube, Polariod Originals, Azden, Polaroid, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Rotolight, Saramonic, Lenspen, Pro-mounts, . Existuje také řada produktů pod vlastní značkou Focus. Focus Nordic je členem organizace BSCI, která se zavázala ke zlepšení pracovních podmínek v celosvětovém dodavatelském řetězci. Přečtěte si vice na www.focusnordic.cz


Kontakty

Matej Sumka
Country Manager
Matej Sumka