2023-01-23 10:00Tiskové zprávy

Focus Nordic zvětšuje a automatizuje sklad pro lepší zásobování

Focus Nordic warehouse extensionFocus Nordic warehouse extension

Nové rozšíření automatizovaného centrálního skladu společnosti Focus Nordic ve švédském Göteborgu je nyní otevřeno pro plný provoz. Inovativní automatizovaný skladovací a vychystávací systém provozuje souběžně 9 robotů, kteří vybírají položky z mřížky 19 000 zásobníků. Flexibilita přidávání dalších robotů a zvětšování plochy mřížky umožňuje v budoucnu dále rozšiřovat kapacitu skladu.

S přístavbou o rozloze 2 200 m3 má Focus Nordic celkovou kapacitu skladu 5 700 m3 a 12 000 SKU. Kromě toho společnost Focus Nordic v rámci své strategie udržitelnosti instalovala solární panely, které ročně vyprodukují 178 000 KWH elektrické energie. To pokryje energetické potřeby společnosti Focus Nordic na několik měsíců v roce a pomůže snížit uhlíkovou stopu kompenzací 80 tun CO2 ročně.   

"Stavební projekt byl dokončen v rekordním čase a v rámci rozpočtu, což v dnešní době není málo," říká Knut Aronsen, spolumajitel a vrchní ředitel společnosti Focus Nordic. Souběžně se stavebním projektem nainstalovala společnost Focus Nordic v kanceláři centrály v Göteborgu dobíjecí stanice pro elektromobily, které mohou využívat všichni zaměstnanci a návštěvníci. "Podporujeme používání elektromobilů, takže to bylo snadné rozhodnutí."

Jesper Behrman, manažer logistiky ve společnosti Focus Nordic, již zaznamenal optimalizaci pracovních postupů a zvýšení efektivity v novém rozšíření skladu. "Zdvojnásobili jsme naši skladovací kapacitu, přestože se skladovací plocha zvětšila pouze o 63 %. Díky tomu můžeme našim zákazníkům nabídnout širší sortiment výrobků. Můžeme nyní také rychleji vyřizovat zásilky a zároveň minimalizovat interní přepravu a efektivita vychystávání se zvýšila o 400 %, což nám umožní lépe uspokojovat potřeby našich zákazníků."

Jesper_Behrman_Logistics Manager

Jesper_Behrman_Logistics Manager

Společnost Focus Nordic bude mít k dispozici sortiment více než 10 000 produktů pro rychlé dodání prodejcům na 28 trzích ve Skandinávii, střední a východní Evropě a nově i podpořit prodejce přímým dodáním koncovým uživatelům prostřednictvím řešení drop-shipment.

"Naším cílem je být nejlepším a nejvhodnějším distributorem pro naše zákazníky v oblasti fotografie, videa a optiky a nejlepším možným partnerem pro naše fantastické značky a dodavatele," říká Mikael Westheimer, spolumajitel a generální ředitel společnosti Focus Nordic. "Naším cílem je zpřístupnit naše široké portfolio produktů špičkových značek v celé Evropě."

 


O nás Focus Nordic – Czech Republic & Slovakia

Focus Nordic, s centrálou v Gothenburgu je největším distributorem fotografické techniky v Evropě. Sortiment obsahuje řadu silných značek jako jsou Panasonic, Kodak, Lexar, Transcend, Delkin, Sirui, LumeCube, Polariod Originals, Azden, Polaroid, NiSi, Ledgo, Zhiyun, Rotolight, Saramonic, Lenspen, Pro-mounts, . Existuje také řada produktů pod vlastní značkou Focus. Focus Nordic je členem organizace BSCI, která se zavázala ke zlepšení pracovních podmínek v celosvětovém dodavatelském řetězci. Přečtěte si vice na www.focusnordic.cz


Kontakty

Matej Sumka
Country Manager
Matej Sumka