2023-05-25 09:44Pressiteade

Lubage tutvustada: SantaColor - uus värvifilm meie valikus

SantaColor_100SantaColor_100

Analoogfotograafia buum jätkub ja nõudlus nii filmi- kui filmikaamerate järele on suur. Hiljuti teatas legendaarne kaameratootja Ricoh-Pentax, et alustab uuesti analoogkaamerate tootmist ning kavatseb lähitulevikus turule tuua kaks uut filmikaamera mudelit.

 

Me näeme suurt nõudlust analoogtoodete ja analoogfilmile ainuomase pildikeele järele, ütleb Magdalena Ozarek, kes vastutab Focus Nordic'us enamiku analoogfotograafia toodete eest. Seetõttu on eriti tore, et saime lisada SantaColor 100 filmi meie tootevalikusse.

 

SantaColor 100 on 35 mm mõõdus film tundlikkusega ISO 100 ning filmi on kassetis 36 kaadri jaoks. Tänu C41 ilmutusprotsessile saab seda filmi lasta ilmutada kõigis tänapäevastes fotolaborites.  Värvid on fotodel erksad ning kujutis peeneteraline, mille tulemusena iseloomustavad selle filmiga tehtud pilte jõulised punased ja lopsakad rohelised värvitoonid. Filmide käsitsi ilmutajad saavad nautida SantaColori ülimalt paindlikku eksponeerimisulatust – push processing on võimalik kuni ISO 800´ni, kaotate vaid veidi värvitäpsust ja näete veidi teralisuse kasvu. Kui pildistate 400 ISO seadistusega ja ilmutate +2 stoppi, on värvid endiselt täpsed ja teralisuse tõus peaaegu olematu.

Seda ainulaadset filmi toodab üks USA värvifilmi tootja ning film oli algselt mõeldud õhuseireks, kuid nüüd on see leidnud uue rakenduse loomingulises fotograafias. Kamerstore impordib filmi ja kerib selle Soomes käsitsi korduvkasutatavatesse filmikassettidesse. Filmikarbidki on keskkonnasõbralikkust kartongist.

 

SantaColori idee sai alguse Soome fotokaupluse Kamerastore'i edukast ühisrahastuskampaaniast. Kamerastore asub Helsingis ja on analoogfoto kogukonnas tuntud oma laia filmikaamerate ja fototarvikute valiku ning oma pühendumuse poolest jätkusuutlikule ja keskkonnasõbralikule  äritegevusele.

 

Kamerastore käivitas selle projekti algselt sooviga aidata Ukraina naisi, kes olid sõja tõttu põgenenud Soome ning kampaania käigus koguti eelmisel aastal eeltellimustena peaaegu 200 000 eurot. Nende vahenditega suudeti toota esimene 25 000 filmirullist koosnev partii ning nüüd toodetakse iga kolme kuuga umbes 12 000 rulli, kusjuures tootmisvõimsust on võimalik kahekordistada. Täna on SantaColori projektis tööl neli naist.

 

SantaColor filmid on juba laos.

Lisainformatsioon: richard.viidalepp@focusnordic.ee .

 

 

 

 

 


Teave Focus Nordic – Estonia

Focus Nordic is the largest distributor of photographic products in the Nordic and Baltic region. Our range includes many of the strongest brands, both in terms of cameras, binoculars and accessories. We represent Zeiss, Samyang, Rotolight, Panasonic, Polaroid, Kodak, Kenko, Sirui, Ledgo, Hollyland, Feelworld, NiSi, Lexar, Delkin, Saramonic, Kowa, etc. In addition, there are many products under our own brand Focus. Our business concept is to have an effective distribution directly from our own warehouse, supplying retailers in the Nordic and Baltic region with the best products. By big purchases for the entire Nordic and Baltic region, the best prices, both on products and freight are negotiated. At Focus Nordic, we take an active stand for good working conditions and a good social situation of our suppliers worldwide. Through our membership of the Business Social Compliance Initiative (BSCI), we support the organization's code of conduct. It should include ensuring that suppliers respect human rights and complies with applicable laws and regulations.


Kontaktid

Richard Viidalepp
Area Manager Estonia
Richard Viidalepp