2023-01-23 10:00Pressiteade

 Focus Nordic astub tulevikule vastu suurema lao ning robotitega

Focus Nordic warehouse extensionFocus Nordic warehouse extension

Meil on väga hea meel teada anda, et Focus Nordic'u uus automatiseeritud keskladu Göteborgis, Rootsis on nüüd edukalt käivitatud. Kaasaegses ladustamise ja korjesüsteemis töötavad paralleelselt 9 robotit, mis suudavad teenindada kuni 19000 laokohta. Täiendavate robotite ning laopinna lisamise võimalus jätab meile võimaluse tootevalikut tulevikus veelgi laiendada.

Koos lisandunud 2200 m3 on Focus Nordic'ul nüüd 5700 m3 laomahtu ning võimalik paigutada kuni 12000 erinevat toodet. Meie säästva arengu strateegia raames paigaldasime laohoone katusele päikesepaneelid, mis toodavad aastas ca 178 000 kWh elektrienergiat. See päikesepark katab Focus Nordic'u energiavajaduse mitme kuu jooksul aastas ning aitab vähendada süsiniku jalajälge, kompenseerides 80 tonni CO2 emissiooni aastas.   

"Ehitusprojekt viidi lõpule rekordajaga ja eelarve piires, mis ei ole tänapäeval sugugi väike saavutus," ütles Knut Aronsen, Focus Nordic´u kaasomanik. Paralleelselt ehitusprojektiga paigaldas Focus Nordic Göteborgi peakontorisse elektriautode laadimisjaamad, mida saavad kasutada kõik töötajad ja külastajad. "Me toetame elektriautode kasutamist, seega oli see lihtne otsus."

Focus Nordic'u logistikajuht Jesper Behrman on juba märganud kokkuhoidu töökorralduses ja laopinna efektiivsemat kasutamist. "Oleme oma laomahtu kahekordistanud, kuigi laopind on suurenenud vaid 63%. See võimaldab meil pakkuda klientidele laiemat tootevalikut. Samuti saame nüüd saadetisi kiiremini komplekteerida – vähenenud on sisetranspordile kuluv aeg ning komplekteerimise tõhusus on kasvanud 400%. Kõik see võimaldab meil paremini täita meie klientide vajadusi."

Focus Nordic'u tootevalikusse kuulub täna üle 10 000 toote, mida saadame edasimüüjatele välja 28 Skandinaavia, Kesk- ja Ida-Euroopa turule ning suudame pakkuda vajadusel ka tarneid otse lõppkasutajatele (drop shipments).

"Oleme pühendunud sellele, et olla oma klientidele parim ja kõige kompetentsem levitaja foto-, video- ja optikaseadmetele ning parim võimalik partner meie fantastiliste kaubamärkidele ja tarnijatele," ütleb Mikael Westheimer, Focus Nordic´u kaasomanik ja tegevjuht. "Meie eesmärgiks on teha meie kvaliteetsetest kaubamärkidest koosnev lai tooteportfell kättesaadavaks kogu Euroopas."


Teave Focus Nordic – Estonia

Focus Nordic is the largest distributor of photographic products in the Nordic and Baltic region. Our range includes many of the strongest brands, both in terms of cameras, binoculars and accessories. We represent Zeiss, Samyang, Rotolight, Panasonic, Polaroid, Kodak, Kenko, Sirui, Ledgo, Hollyland, Feelworld, NiSi, Lexar, Delkin, Saramonic, Kowa, etc. In addition, there are many products under our own brand Focus. Our business concept is to have an effective distribution directly from our own warehouse, supplying retailers in the Nordic and Baltic region with the best products. By big purchases for the entire Nordic and Baltic region, the best prices, both on products and freight are negotiated. At Focus Nordic, we take an active stand for good working conditions and a good social situation of our suppliers worldwide. Through our membership of the Business Social Compliance Initiative (BSCI), we support the organization's code of conduct. It should include ensuring that suppliers respect human rights and complies with applicable laws and regulations.


Kontaktid

Richard Viidalepp
Area Manager Estonia
Richard Viidalepp