2021-04-28 11:46Pressmeddelande

Kulturskolan i Falkenberg öppnar filial i Ullared

Kulturskolan i Falkenberg öppnar filial i Ullared. Undervisningen kommer att ske i Apelskolans lokaler på tisdagar och förväntas starta under höstterminen. 

Kulturskolan i Falkenberg öppnar under höstterminen 2021 en filial i Ullared. Här kommer elever mellan 6-19 år att få lära sig att dansa, sjunga, spela ett instrument eller ägna sig åt bild och form. Undervisningen kommer att vara i Apelskolans lokaler under tisdag eftermiddag och kväll. 

- Vi håller fortfarande på att forma vårt utbud så exakt vilka aktiviteter vi kommer att erbjuda vet vi inte i dagsläget. Vi vill också lyssna av de önskemål som finns. Därför har vi skickat ut en enkät till vårdnadshavare i Ullared med omnejd. Svaren därifrån kommer att ligga till grund för vilka aktiviteter vi erbjuder, berättar Märtha Pastorek Gripson, kulturskolechef.

Kulturskolan är sen höstterminen 2019 avgiftsfri och i deras uppdrag ingår att fler barn i kommunen ska få tillgång till deras utbud.

- Satsningen på Ullared kommer att ge många barn kortare resväg till Kulturskolan och därmed bättre tillgång till våra olika aktiviteter. Vi hoppas och tror att det finns ett stort intresse, avslutar Märtha. 

Kontakt
Märtha Pastorek Gripson, kulturskolechef
0346-88 65 66
marthamaria.pastorekgripson@falkenberg.se

 Om Falkenbergs kommun

Vi i Falkenbergs kommun har ett brett och viktigt samhällsuppdrag. Vi utbildar barn och unga i våra förskolor och skolor. Våra medarbetare ger kommunens invånare vård, omsorg och stöd i sina hem eller i våra boenden. Vi planerar för bostäder, vägar och gator, avfallshantering, vatten- och avloppsförsörjning. Vi förvaltar och utvecklar Falkenberg som plats, i enlighet med vår vision "vi växer för en hållbar framtid".


Kontaktpersoner

Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Kontaktcenter, Falkenbergs kommun
Det här är vår växel, be om att få tala med talespersonen i pressmeddelandet.